Белгийци впечатлени от Благоевград

Белгийци впечатлени от Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. „Път – за диалог отвъд различията", под това мото 8 туристи от белгийската столица Брюксел пристигна в Благоевград на път за Истанбул. Обединена под името „Йорсала", групата обикаля Европа, за да създаде възможности за сближаване на културни, религиозни и етнически различия.

В Благоевград делегацията се срещна със зам.-кмета по хуманитарни дейности Валери Смиленов. Пътешествениците разказаха за пътешествието си. Те научиха за стремежа на общинското ръководство да развива туризма, културата и традициите в общината. Посещението им съвпада с откриването на Културно-историческия информационен център, който ще помага за по-добрите туристически услуги в града.

„Изключително много ни хареса България, а Благоевград ни впечатли с топлото отношение на хората и красотата на природата", споделиха пътешествениците от Брюксел. Идеята на „Йорсала" е да извърви пътя от Брюксел до Истанбул – от столицата на Европа през Балканите до вратите на Изтока. „Вървейки, отваряме сърцето и душата си. Срещали сме най-различни хора и съдби и вярваме, че хората са добри", споделят белгийците.

Целта на инициативата им е да насърчи общуването, да постави мост между различията чрез срещи и разговори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай