11:10 ч.

14.04.17

2 мин.

0

0

0

Базар събра 4000 лв. за часове в подкрепа на болен младеж

от Владимир Симеонов |

Базар събра 4000 лв. за часове в подкрепа на болен младеж

Стотици благоевградчани с добри сърца навръх Велики четвъртък подкрепиха благотворителната кауза в помощ на Васил Мадолев - бивш футболист на ОФК "Пирин", който се нуждае от спешна бъбречна трансплантация. Събитието бе организирано от близки на 23-годишния млад мъж и собственика на закусвални в Благоевград - Димитър Бакалов. Целта бе да се подпомогне кампанията за набиране на средства за спешното лечение на младия мъж. Той се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек, което е скъпоструваща операция и за целта семейството му, негови близки, приятели и познати стартираха кампания за набиране на средства, тъй като сумата е непосилна за родителите му.


„Радваме се, че получихме тази подкрепа от стотици наши съграждани. Трогнати сме от човещината и съпричастността им. Те ни дават надежда, че ще успеем да съберем необходимата сума, която е някъде около 60 000 лева, за операция в Турция. Към момента парите са малко над 20 000 лева, но продължаваме с кампанията. Благодарим от сърце на всички, които вече помогнаха, както и на тези, които предстои да го направят. Благодарим и на община Благоевград, която подчини всички събития за Великден на благотворителната кауза", споделиха близки на младежа.


„Нека помогнем на този млад и талантлив мъж за успешното лечение, за да живее нормално и да сбъдва мечтите си. Майка му е дългогодишна служителка във фирмата ми", каза бизнесменът Димитър Бакалов.


Базарът бе разположен пред закусвалнята му в центъра на града. Продаваха се най-различни закуски, но нито една от стоките няма има цена. Всеки клиент оставяше толкова пари, колкото реши. От сутринта пред щанда се извиха опашки от добри хора, които си купуваха закуски срещу сума, която сами определяха, за да помогнат на Васко Мадолев по-бързо да оздравее.


Преди дни възпитаници на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски" в Благоевград също организираха благотворителен базар за Васил Мадолев. ОФК „Пирин" също набира средства по време на своите мачове. На последната сесия общинските съветници отпуснаха 5000 лева за лечението на младежа.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент