12:28 ч.

12.04.13

1 мин.

1317

0

0

Автобуси с немски номера возят пазарджиклии

от Борислав Петров |

Автобуси с немски номера возят пазарджиклии

Пазарджик. Вече близо седмица автобуси с белгийски и немски номера превозват пазарджиклии и жителите на общината по градските и междуградските линии. Това накара хората да се запитат дали е редно подобно нещо по улиците на страната ни и то от обществен превозвач.


Автобусите на новия партньор на общината все още нямат българска регистрация в КАТ. Първоначално не беше ясно дали са включени в лиценза на превозвача и дали извършените превози на пътниците с тях са законни след подписването на договора. Според регионалния съюз на превозвачите в Пазарджик не е редно возила с чужди номера да обслужват пътници и да извършват редовни превози по автобусните линии.


Членове на съюза се запитаха дали фирмата има лиценз заради чуждата регистрация или не. Според тях, ако има устна договорка с ДАИ, тя противоречи със законите в страната. В крайна сметка отношение взе и кметът на Пазарджик Тодор Попов.


"Аз съм предупредил КАТ и ДАИ за немските и белгийските номера на автобусите и от там ще получим съдействие, така че няма проблеми и всичко е въпрос на организация", коментира Попов. От самата фирма пък обясниха, че нямало нищо противозаконно, защото нормативите го допускали. Според превозвача автобусите ще имат всички застраховки, включително и застраховка на пътникоместата.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент