Автобуси с немски номера возят пазарджиклии

Автобуси с немски номера возят пазарджиклии | StandartNews.com

Пазарджик. Вече близо седмица автобуси с белгийски и немски номера превозват пазарджиклии и жителите на общината по градските и междуградските линии. Това накара хората да се запитат дали е редно подобно нещо по улиците на страната ни и то от обществен превозвач.

Автобусите на новия партньор на общината все още нямат българска регистрация в КАТ. Първоначално не беше ясно дали са включени в лиценза на превозвача и дали извършените превози на пътниците с тях са законни след подписването на договора. Според регионалния съюз на превозвачите в Пазарджик не е редно возила с чужди номера да обслужват пътници и да извършват редовни превози по автобусните линии.

Членове на съюза се запитаха дали фирмата има лиценз заради чуждата регистрация или не. Според тях, ако има устна договорка с ДАИ, тя противоречи със законите в страната. В крайна сметка отношение взе и кметът на Пазарджик Тодор Попов.

"Аз съм предупредил КАТ и ДАИ за немските и белгийските номера на автобусите и от там ще получим съдействие, така че няма проблеми и всичко е въпрос на организация", коментира Попов. От самата фирма пък обясниха, че нямало нищо противозаконно, защото нормативите го допускали. Според превозвача автобусите ще имат всички застраховки, включително и застраховка на пътникоместата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай