Асфалтират ударно улиците във Видин

Асфалтират ударно улиците във Видин | StandartNews.com

Във Видин започна асфалтирането на улиците, които бяха разкопани заради подмяната на водопроводни и канализационни тръби по проекта за обновлението на водния цикъл, съобщиха от общината. На фирмата-изпълнител – обединение „Панония – аква", бе даден ултиматум да започне асфалтирането, в противен случай ще и бъдат наложени санкции заради закъснението. Ако това не стане веднага, то общината ще преустанови подмяната на тръбите за сметка на асфалтирането.

Полагането на новата настилка започна от улица „Бдин" и продължава по „Широка" и булевард „Панония". Нова асфалтова настилка трябва да получат над 40 улици. Заради разкопаните платна градът се нареди на първо място по съдържание на фини прахови частици във въздуха.

Изпълнението на проекта за обновление на водния цикъл на града започна в края на 2013 година и още не е завършило. Той предвижда подмяна на водопроводи с обща дължина 13,6 км и на канализационни тръби с дължина 16,5 км, изграждане на нов колектор и на пречиствателна станция за отпадни води. Стойността на проекта е 75 млн. лв. Финансирането се осигурява чрез оперативната програма „Околна среда".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай