Асфалтират градски и селски улици за 1 750 000 лв.

Асфалтират градски и селски улици за 1 750 000 лв. | StandartNews.com

Благоевград. Улици в Гоце Делчев и селата Мусомища, Брезница, Корница, Борово, Баничан, Лъжница и Буково ще бъдат асфалтирани по одобрен проект на общината. Кметът Владимир Москов подписа договора за старта на ремонтните дейности в края на миналата седмица и уточни, че работата започва на 25 август. Средствата, необходими за асфалтиране, изграждане на бордюри и шахти за оттичане са в размер на 1 750 000 лв. Те са осигурени от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите".

В града ще бъдат асфалтирани 5 улици с обща дължина 792 метра. Като нови ще станат две улици в село Баничан с обща дължина 412 метра, 4 улици в село Борово с обща дължина 630 метра, една улица в село Брезница с дължина 618 метра и една - в Мусомища, с дължина от 727 метра. В село Корница ще бъдат асфалтирани 2 улици с обща дължина 600 метра, в село Лъжница още 4 улици с обща дължина 554 метра, а в село Буково ще асфалтират 3 улици с обща дължина 450 метра.

Обновяването и подобряването на инфраструктурата в селата и общинския център е приоритет на ръководството на община Гоце Делчев, подчерта кметът Владимир Москов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай