16:10 ч.

20.10.17

1 мин.

0

1

0

Арх. Здравков: Небостъргачите не трябва да умират в 19 часа

от редактор |

Арх. Здравков: Небостъргачите не трябва да умират в 19 часа

Не съм против високите сгради, но трябва да има ясни правила за изграждането им. Това заяви арх. Здравко Здравков – главен архитект на София, по време на представянето на Закон за изменение и допълнение на Закона за устройството и застрояването на Столичната община, цитиран от "Фокус".


Често ми задават въпроса дали съм против високите сгради. Не съм против. Напротив, в 21 век трябва да имаме високи сгради, но те трябва да функционират 24 часа. Да не умират в 19.00 часа вечерта, а в 07.00 часа да бъдат зареждани с автомобили, както ще се случи със сградите, които се изграждат около площад "Македония". Това е различно от модерното градоустройство. Трябва да има ясни правила за изграждане на високи сгради, но същевременно те трябва да са прекрасно обезпечени с градски транспорт и да функционират непрекъснато, продължи арх. Здравков.


Той обясни, че с този законопроект се дава възможност за високо строителство в две зони, които са разположени след 7-и километър на бул. „Цариградско шосе". "Тази територия е обезпечена със станция на метрото, лесни връзки с магистралите и изнасяне с градски транспорт", категоричен бе главният архитект. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:34 · 22.10.2017
добре казано няма как върху обущата да наденеш цървули и в калта за да си ходиш з да дойдеш утре на работа а и всички да са в калта за да се строи в центъра и то от държавата на кой му стиска да строи да продава и да експлоатира
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент