800 000 лева повече ще харчи община Симитли

800 000 лева повече ще харчи община Симитли | StandartNews.com

С близо милион лева повече ще разполага община Симитли тази година. 7 287 998 лева е бюджетът. Финансовата рамка бе приета на заседание на местния парламент с пълно мнозинство. Тази година общината ще се издържа с четири милиона и половина държавна субсидия за делегираните от държавната дейности, частта от приходи с местен характер в годишния бюджет е 2 770 000 лева. В приходната част кметството планира около 360 000 лева да постъпят от местни данъци и такси. Близо милион и 300 000 са предвидените неданъчни приходи.

Половин милион лева ще се похарчат за капиталови разходи, половината от които за ремонт на уличната инфраструктура. Близо 300 000 лева са за култура и спорт. Бюджетът за 2015 година е с около 800 000 лева по-голям от миналогодишния. Реалната инвестиция в общината за миналата година обаче възлиза на над 30 милиона лева. Петкратното нарастване на финансовата рамка е с финансови инструменти на ЕС. При така наложения ритъм и съотношение на инвестициите в общината от бюджетно и външно финансиране, очакванията за тази година са общият размер на инвестициите да надхвърли 40 милиона лева.

Пижо и Пенда, изработени от талантливи гимназисти от Симитли, пък украсиха заседателната зала на общинска администрация. В навечерието на 1-ви март добрата Баба Марта сюрпризира общинските съветници в Симитли по време на редовното им заседание. Тя дойде с пълна кошница мартеници, с нея бяха децата от клуб „Бит и традиции", които вързаха червено-белите сувенири на ръцете на съветниците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай