20:50 ч.

12.04.17

1 мин.

0

0

0
2000 лв. глоба за фалшив сигнал на 112
Снимка: БГНЕС, архив

Районен съд-Гоце Делчев потвърди глоба от 2000 лева на жена, която подала лъжлив сигнал за инцидент на телефон 112. Наказателното постановление срещу подсъдимата с инициали Т. М. е издадено от началника на полицията в общинския център.


На 18 декември 2016 г. около 01:30 часа от жилище на улица в града, от мобилен телефон жената се обадила на телефон 112, че приятелката й Янка Петрова е бита и е в тежко състояние. След подаване на сигнала към посочения адрес веднага тръгнали дежурните полицаи. Тъй като предварително посоченият адрес се оказал неверен, полицейските служители отишли в дома на жалбоподателката и заедно с нея отишли на допълнително уточнения от нея адрес. Но и там се оказало, че няма пребита и пострадала жена. Янка Петрова се оказала жива, здрава и невредима. Затова на авторката на фалшивия сигнал е съставен акт, а по-късно е издадено наказателно постановление с глоба от 2000 лева.


Санкционираната неврокопчанка се опитала да оспори в съдебна зала наложената й санкция, с мотив, че е завишена, а тя е безработна.


Решението на магистратите може да се обжалва от страните пред Административен съд-Благоевград.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент