18-годишен загина в катастрофа край Гоце Делчев

18-годишен загина в катастрофа край Гоце Делчев | StandartNews.com

Загиналият 18-г. младеж искал да даде курбан за празника на Света Богородица

Поредна трагедия със смърт на младеж на пътя. Драмата се разигра край хаджидимовското село Копривлен в петък през нощта. Пиян водач на кола, която е спряна от движение, катастрофира и уби на място своя 18-годишен приятел. Кървавият инцидент потресе жителите на село Ново Лески, откъдето са двамата. 29-годишният Николай Чонгов и 18-годишният Красимир Къшев седнали да се почерпят с компания на караваната в центъра на селището в четвъртък вечерта. По някое време свършили цигарите и решили да отидат до бензиностанцията на „Петрол" край с. Копривлен, тъй като само тя работела денонощно в региона. Намирала се на около 2 километра от Ново Лески. Поели към 01,30 часа в петък с лек автомобил „Рено", който бил без регистрационни номера. Зад волана седнал Николай. Той шофирал с несъобразена с пътните условия скорост. Загубил контрол над управлението, колата излязла вляво от шосето, блъснала се в скат и се преобърнала на пътното платно. Вследствие на жестокия удар на място е издъхнал спътникът и приятел на шофьора - Красимир. На мястото на инцидента пристигнали полицаи. Пробата за наличие на алкохол в кръвта на водача, който се отървал с леки травми и не е настанен в болница, е отчела наличие на 1,96 промила алкохол в издишания въздух. И той, и загиналият не са използвали обезопасителни колани. По случая е образувано досъдебно производство. Чонгов е задържан в полицията за разпит.

„Недопустимо е да пиеш цяла вечер и да се качиш на кола, която отгоре на всичко е спряна от движение. Катастрофирали са на прав участък. Причина за тежкото ПТП са употребата на голямо количество алкохол и високата скорост", коментираха от сектор „Пътна полиция" към ОД МВР – Благоевград.

Хората в село Ново Лески пък потънаха в скръб от черната новина за смъртта на Красимир, който тази година завършил средното си образование. Момчето взело диплома от Селскостопанския техникум в Гоце Делчев, наскоро се сдобило и с шофьорска книжка. Младежът бил много работлив, често се включвал в полската работа. Имал косачка, с която косял тревата на близки и съселяни безвъзмездно. Той поддържал и тревното покритие на селския стадион. „Още не можем да повярваме. Тръгнали за цигари и Краси повече не се върна тук. Навръх празника на Света Богородица селото прави курбан в старата църква „Свети Георги". Бащата на Краси дойде в сряда и ми каза, че синът му иска да даде курбан едно агне в събота. А то каква стана тя – детето отиде курбан. Целият живот бе пред него. Много хубаво, добро, приветливо, услужливо, трудолюбиво момче. Лека му пръст и светла му памет", сподели кметът Георги Ванкалов, който също бе в шок. Той не могъл да намери сили и да съобщи на родителите на загиналия скръбната вест. Краси е едно дете на Благовест и Цветанка Къшеви. Наложило се полицаи да дойдат в селото и да им кажат най-страшното – че детето им вече го няма на този свят. Благовест Къшев се грижи за поливните канали в района, а съпругата му е шивачка в „Пирин Текс" в Гоце Делчев.

Шофьорът Николай Чонгов не е семеен. Работник е в дървопреработваща фирма в общинския център Хаджидимово. Родителите му пък се трудят в „Пирин Текс", колеги са с майката на загиналия Красимир. „Всички сме в шок. Каквото и наказание да наложат на виновния, това няма да върне младото момче. Трябва да има по-строг контрол на пътя и по-сурови санкции, за да не смеят да карат пили и в нарушение на правилата", твърдят жители на село Ново Лески.

Тази седмица войната по пътищата отне живота на две деца от Лесидредн и още едно от Ловеч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай