12 години затвор за културист, той поиска смъртна присъда

12 години затвор за културист, той поиска смъртна присъда | StandartNews.com

Емил Скорчев плака за жертвата си пред съда

25 години зад решетките за Касапина от Тополи, който наряза жена си с нож. Варненският окръжен съд даде доживотна присъда на 33-годишния Емил Скорчев, но в условията на съкратено съдебно производство и признаване на вината, наказанието му беше редуцирано с 1/3.

Вчера в съдебната зала подсъдимият плака през цялото време, казаха от преслужбата на ВОС. Разказа, че в мига, в който разбрал, че Керанка иска да го напусне, животът му свършил. Тогава решил да убие нея и себе си след това, за да бъдат заедно в смъртта си на по-добро място.

"Не искам да живея без нея. Искам най-тежкото, смъртно наказание. Съжалявам. Виновен съм пред Господ и пред нея. Няма живот за мен" каза в последната си дума Емил и поиска от съда смъртна присъда.

В хода на съдебния процес стана ясно, че животът на Емил и жена му Керанка протичал в пълна изолация през последните години, особено след смъртта на баща му. Двамата живеели при бабата на Емил в добричкото село Поручик Гешаново. След смъртта й в началото на 2014 г. те заровили тялото й в мазата, за да получават пенсията, с която и дотогава единствено се прехранвали.

Съпрузите изтеглили 42 413 лева от сметката на покойната жена. Но животът им се превърнал в ад от тази ситуация на тотална изолация от всички. Във фаталния ден на 21 септември натоварили багажа си в микробус „Нисан" и се върнали във Варна. Напрежението между двамата отново екскалирало на път за гробищата в село Тополи, където трябвало да посетят гроба на бащата на Скорчев.

Керанка заявила, че иска да сложи край на този начин на живот и ще напусне съпруга си. Той се разярил и така се стигнало до кървавото убийство. Съдебно-медицинската експертиза установила 12 прободни рани по тялото на 28-годишната жертва. Един от ударите с ножа бил в сънната артерия и той се оказал смъртоносен.

Хората, които се опитвали да се притекат на помощ били отблъсквани от озверелите кучета на Скорчев. Той направил опит да се самоубие, но животът му беше спасен. По-късно Съдебно психиатрична и психологична експертиза установи, че Емил страда от шизоидно личностно заболяване, следствие от редовния прием на анаболи, стероиди и ефедрин. Той е агресивен и предпочита да разрешава възникнали конфликти с насилие.

Убиецът може да обжалва присъдата си или прокуратурата да протестира срещу нея в 15 дневен срок пред Варненския апелативен съд. Емил трябва да плати 150000 лева кръвнина на майката на убитата си съпруга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай