22:15 ч.

02.11.17

1 мин.

0

3

0

Вотът на недоверие е излишно упражнение

от проф. Михаил Константинов |

Вотът на недоверие е излишно упражнение

Кабинетът няма как да падне, а и при предсрочни избори БСП пак ще ги загуби


По повод искания от БСП вот на недоверие може да се каже, че стандартна демократична практика е опозицията да си критикува. На нея това й е работата, така тя показва активност. Темата за борбата с корупцията беше изведена като водеща при подготвяния вот на недоверие. Безспорно тя е важна за България. Не е толкова просто да се преборим с корупцията, но разбира се, трябва да се борим с нея, в това няма никакъв спор.


Иначе вотът няма как да бъде успешен. Да си мислим, че ще падне правителството е смешно. Не виждам никакво основание това да се случи.


В момента управляващите имат 122 гласа. БСП трябва да си подсигури не само подкрепата на ДПС и ВОЛЯ, за да се надява на нещо друго.


Но дори да пофантазираме, че вотът е успешен, БСП да не мислят, че ще спечелят едни извънредни избори ? Няма такива индикации в момента. Всички проучвания показват, че при вот сега ще се възпроизведе конфигурация като в настоящия парламент. И ако е подобна ситуацията, каква е ползата от вота?


Така че, този вот на недоверие ще си отмине, важното е кабинетът да си работи по предстоящото председателство на Съвета на ЕС. А ако опозицията мисли, че може да впечатли Европа с вотове на недоверие и доверие, няма как да стане.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:14 · 03.11.2017
Кутев дали обещава на новоприетите в партията СПИН
Потребител · 08:46 · 03.11.2017
АМА КАКВО ДА ПРАВЯТ НОЩНО ВРЕМЕ НИНОВА И КУТЕВ ? ПРЕЗ ДЕНЯ ПОВРЪЩАТ ГАДНИТЕ СИ ВИДЕНИЯ И МИСЛИ 111
Потребител · 09:00 · 03.11.2017
@Потребител те двамата са единствените, които карат герб да си преброи и подреди редиците - но те ги броят през деня и не сънуват простащини....................
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент