07:50 ч.

05.10.17

3 мин.

0

5

0

До кое коляно рода във властта е грях

от Методи Герасимов |

До кое коляно рода във властта е грях

Депутатите да решат братовчед, кумец или балдъза водят до по-голям конфликт на интереси


Рушветчия и крадец, или кумец и баджанак във властта са по-голяма напаст ? На този въпрос трябва да отговорят родните политици след като вече цяла седмица шуробаджанащината се оказва най-голямата заплаха за 7-милионната държава.


В която, както каза още Иван Костов, всички сме братовчеди. Покрай сагата с Делян Добрев БСП заряза всичко, за да отстрелва сестри, братя, кумове и набори на видните гербери.


Управляващите се опитаха да върнат жеста, но след последните местни избори да намериш червен кмет е трудна работа. Все пак Кметъла захапа кметицата на Каварна, която пък се оказа горда, че нейна братовчедка води общинска комисия.


А премиерът разказа как министерска съпруга трила сол на мъжа си, че я уволнил.


В същото време чичо Пешо и стрина Пенка си знаят, че у нас "всички са навързани като свински черва" от едно време, но чакат да разберат кой на кого е кум и сват, а кой на булката брат. И докато се вадят кирливи роднински ризи, всичко важно в държавата отиде на заден план.


Както е тръгнало, докато не преброим всички роднини на власт и в опозиция, никой няма да миряса. Затова са нужни спешни мерки за спасяване на държавата. След като няма по-голям грях от това да влезеш в политиката заедно с братовчед или кумец, депутатите незабавно трябва да приемат нов закон. За борба с шуробаджанащината. И в него ясно и точно да се каже до кое коляно не може да имаш рода във властта. Примерно, ако си кмет, да не те закачат за трети братовчед или син на шурея в общинския съвет.


Специална клауза в бъдещия закон трябва да уточни дали балдъза или кумец води до по-голям конфликт на интересите.


И когато всичко е разписано и ясно, да му мислят хората от властта. Примерно ставаш кмет на 5-хиляден град като Полски Тръмбеш. И започваш да скубеш коси как да събереш екип от хора, които не са твои роднини, нито пък на жената, не сте в една ловна дружинка, камо ли съученици или комшии.


Мисия невъзможна !


Отсега може да помогнем с идеи на бъдещите управници, ако законът за антишуробаджанащината види бял свят.
Идея №1: Кметът на Полски Тръмбеш сглобява дрийм тим с неизбежните роднини и аркадаши вътре, но го командирова в Сапарева баня, където управлява негов съпартиец. Колегата му връща жеста и изселва що има читава рода към Полски Тръмбеш. Така всеки ще е спокоен, че в редиците няма да изскочи някой кум или сват, пази Боже, незаконен братовчед.


Идея №2: С поправка в закона се записва, че кмет или общински съветник може да стане само другоселец, който няма нито един близък, дори котка там, където ще управлява.


Идея №3: Всеки новоизбран кмет, общински съветник, депутат и министър се отказва в "Държавен вестник" от цялата си рода, до седмо коляно. Най-добре да си смени и фамилията.


Идея №4:Да внасяме политици и управници от чужбина. Тук със съвети може да помогне вицепремиерът Валери Симеонов, който спаси сезона по морето с няколко хиляди келнери и камериерки от Украйна и Молдова.


Най-добре за управници да внасяме бесарабски българи и македонци. Така хем ще се опазим от конфликт на интереси, хем ще ги натурализираме.


След като изтребим шуробаджанащината по нашите земи, може да се заемем с още един дефект в българския чип. Става дума за андрешковщината, която кара нашенеца да си мрази държавата. И да гледа да я прекара както и където може. Там обаче битката ще бъде много по-трудна. И май ще трябва направо да си внесем народ. Или пък да заселим марсианци.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

!!!!!!!!!!!!!! · 23:45 · 05.10.2017
До което кажат Боки Б и неговият пророк СТАНДАРТ.
Потребител · 19:24 · 05.10.2017
... " 7-милионната държава" ????? Koya e tasi d'rgava ? Ako stava v'pros sa B'lgaria , v stranata giveyat pod 5 mlna.
Потребител · 11:25 · 06.10.2017
@Потребител Преди да коментираш се научи да пишеш на български
Потребител · 13:45 · 05.10.2017
Много "ценни" кадри се оказа роднините напоследък , г-н Методиев /или ви платиха достатъчно за слугинажната статийка-пасквил/... Вие срам нямате ли, морал и съвест нямате ли..? Освен родата, нямамо по-професионални кадри!! Глупости, осмяни, но непроменени още от времето на Алеко Константинов!
Потребител · 08:04 · 05.10.2017
Във власт и на друга работа наемане чрез тестове , като мине баджанака теста който е в независима агенция да го вземат на работа, ако успее да изкара по висока оценка от другите.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент