"Плейбой" спира голите мацки (ОБЗОР)

"Плейбой" спира голите мацки (ОБЗОР) | StandartNews.com

Минаваме на еротика с дрехи, обяви Хю Хефнър

Една епоха приключва. "Плейбой" се готви за революционна промяна - да спре голите мацки от страниците. Новината идва от самия 89 годишен Хю Хефнър. Списанието, превърнало се в еталон за мъжете през годините, ще продължи да търси красиви жени, но снимките ще бъдат еротични, вместо дибидюс. Новата визия на списанието ще влезе в сила от март догодина.

От ръководството на изданието признават, че вече е просто неуместно да пускат голи жени на снимки, при положение, че порно индустрията отдавна е завладяла интернет. "В момента от всяко видео с полов акт ви дели само едно кликване и това е безплатно. На този етап ние просто сме остарели. Трябва да признаем това. Не е възможно да възбудиш интерес на читател в 21 век, който така или иначе отдавна е отракан с филмите за възрастни в интернет", обясни изпълнителният директор на изданието Скот Фландърс.

От компанията отбелязват, че четенето на "Плейбой" е било културен обред за няколко поколения американски мъже, но вече всеки тийнейджър има интернет в телефона си и не идват поколения, които ще се интересуват от фотосите на гланцирана хартия. "Порнографските списания изгубиха разтърсващото си значение и комерсиалната си ценност. Преди бяха революция, а сега анахронизъм", обобщават от изданието.

Вместо голи снимки от легендарното списание ще предпочетат да пускат еротични фотоси. Жените няма да са по парфюм, а с изкусително бельо. Арт концепцията ще се наложи над голотата, казват още от "Плейбой".
Изданието, прочуто със серии снимки като чисто голата Мерилин Монро, е принудено да направи промени, след като тиражът му намалява от 5.6 милиона бройки през 1975 г. до около 800 000 днес. Списъкът с планетарни любимки, позирали за "Плейбой" е неизчерпаем. Синди Крауфорд, Ким Бейсинджър, Ракел Уелч, Памела Андерсън, Джени Макарти, Кели Брук, Кармен Електра, Наоми Кембъл, Шарън Стоун, Мадона, Линдзи Лоън са малка част от топ хубавиците, които са били корици на изданието. "Плейбой" е публикувало и прочути интервюта с Фидел Кастро, Мартин Лутър Кинг и Джон Ленън, както и множество статии, обсъждащи сериозни обществени теми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай