Убийците на iPhone 6

Убийците на iPhone 6 | StandartNews.com

Собствениците на смартфони могат условно да бъдат разделени на две големи групи. Едната не признава нищо друго освен iPhone, а за другата всичко освен устройство, работещо на операционната система Android, не става. Съвсем наскоро Apple показа най-новия си смартфон iPhone 6, за когото се твърди, че е най-добрият модел сред всички на пазара. Специалистите контрират, че това съвсем не е така и посочват 5 не толкова популярни смартфона, които според тях бият айфона по почти всички показатели.

Turing Phone

Наскоро компания Turing Robotic Industries анонсира, че през лятото ще пусне смартфона Turing Phone. Това ще бъде едно от най-добре защитените устройства на пазара. В това мобилно устройство се използва уникален метод на шифроване, който позволява абсолютно безопасно да се обменят данни между отделни джаджи. По този начин собствениците на Turing Phone ще могат без никакви притеснения да предават най-секретната информация, включително банкови сметки, номера на кредитни карти и др. Всеки телефон Turing Phone има не само система за случайно генериране на единични защитни кодове, но и уникален номер, който играе ролята на средство за идентифициране на устройството.

В техническо отношение смартфонът също изглежда доста достойно. Той работи на базата на процесора Snapdragon 801 с тактова честота 2,5GHz, има 3GB RAM и до 128GB вградена памет. Дисплеят му е с диагонал 5,5 инча и разделителна способност 1920х1080 пиксела. Корпусът на Turing Phone е отлят от иновационния материал Liquidmorphium - особена сплав от цирконий, мед, алуминий, никел и сребро. Тя осигурява много по-добра здравина, отколкото стоманата или титанът. Телефонът е наречен в чест на британския математик Алън Тюринг, който разшифрова кода на тайната немска машина "Енигма" по време на Втората световна война. Turing Phone работи под операционната система Android 5.0 Lollipop. Цената на този смартфон ще бъде 740 долара за версията с 64GB оперативна памет и $870 за тази със 128GB.

Saygus V²

Смартфонът Saygus V² има технически характеристики, които на този етап ни се струват невероятни. По този начин обаче той очертава нови хоризонти за развитието на мобилната техника в близко бъдеще, създава ново мерило, еталон за мобилен телефон. Суперсмартфонът работи на основата на мощния четириядрен процесор Snapdragon 801 с тактова честота 2,5GHz, има 3GB оперативна памет и 64GB вградена. Тези размери обаче многократно могат да бъдат разширени благодарение на два слота, всеки от които е разчетен за карти MicroSD с обем 128GB. Така общата памет на това устройство става 320GB, които доскоро бяха достъпни само за персонални компютри и лаптопи. Основната камера на Saygus V² има резолюция от 21 мегапиксела, а фронталната - 13, което е повече от тези на най-добрите съвременни смартфони. При това камерата може да се управлява от бутон, вграден в корпуса. Задният капак на корпуса пък е от кевларена нишка, което го защитава и от най-силните външни физически въздействия. Освен всичко това, устройството е абсолютно водонепроницаемо.

Смартфонът работи под управлението на операционната система Android 4.4.4 KitKat, но създателите му обещават скоро да има ъпдейт за Android 5.0 Lollipop. В Saygus V² са вградени 3 микрофона, както и стерео високоговорители на компания Harman Kardon. За потискане на външните шумове в смартфона се използва уникалната иновационна система Noise Cancelling Cypher Sound Technology, която не е достъпна в нито едно друго съвременно устройство. Най-неочакваното в Saygus V² е цената му - само $549.

Meizu MX4 Pro

Първите два смартфона в този обзор ще бъдат произведени в ограничени бройки. Това са ексклузивни устройства за истински ценители на мобилните телефони. Моделът Meizu MX4 Pro по мнението на специалистите пък е най-добрият в света смартфон серийно производство.

5,5-инчовият му дисплей има нетипично голяма за съвременните устройства разделителна способност - 2560х1536 пиксела. Смартфонът работи на основата на процесора Samsung Exynos 5430, който се състои от два чипа - четириядрен ARM Сortex-A15 с тактова честота 2,0GHz и четириядрен ARM Сortex-A7 с тактова честота 1,5GHz. Основната камера на устройството е 20,7-мегапикселова, а фронталната - 5. Батерията е с капацитет 3300 мАч. Смартфонът работи под управлението на операционната система Android 4.4.4, допълнена с фирмения потребителски интерфейс Flyme 4.1. Стойността на Meizu MX4 Pro е 370 долара за версията с 16GB вградена памет и 570 долара за 32-гигабайтовата.

Linshof i8

Свикнали сме с това, че основните производители на смартфони са САЩ и страните от Азия, включително Китай и Индия. Европейските страни обаче също от време на време се опитват да се вклинят в това технологично състезание. Като удачен пример може да бъде посочен немският суперсмартфон Linshof i8. Той работи на основата на операционната система Android 5.0 Lollipop, но има уникален потребителски интерфейс с множество нетипични за другите апарати възможности. Сред тях може да бъдат посочени "плочките", подобни на тези в мобилните версии на Windows. Необикновен е и самият дизайн на този мобилен телефон, който се откроява сред останалите по изрязаните си ъгли.

Дисплеят на Linshof i8 е 5-инчов с разделителна способност 1920х1080 пиксела. Устройството работи на основата на 8-ядрен процесор с тактова честота 2,1 гигахерца и има 3GB RAM. Другото необикновено в него е размерът на вградената памет - 80GB. Компанията е използвала стандартен 64GB чип и допълнителен 16GB модул (и двата на SanDisk), който по думите на компанията "е посветен на приложенията". Цената на Linshof i8 също ще ви изненада - някакви си $380.

Project Ara

Мнозина критикуват смартфоните на iPhone за това, че потенциалните им купувачи нямат избор относно техническата част на апаратите. Фактически Apple налага на своите клиенти определена функционалност, като ги уверява, че именно такъв смартфон е най-модният и търсен. Корпорация Google реши да тръгне по друг, по-демократичен път. Тя планира да пусне в производство смартфона Project Ara. Неговата модулна структура ще позволи на всеки потребител сам да "събере" апарата на мечтите си, устройството, което ще му подхожда най-добре. В основата на Project Ara стои празен скелет с множество слотове, към които може да бъдат добавени необходимите модули. Потребителят сам избира какъв екран, процесор, обем памет и капацитет на батерията му трябват. Модулната структура на Project Ara позволява върху мобилния телефон да бъдат монтирани и инсталирани напълно нетипични за подобни устройства технически параметри, в това число и елементи от научен характер, разнообразни прибори и датчици. Това е напълно нова епоха в развитието на мобилните телефони.
Пробните продажби на модулните смартфони Project Ara стартират това лято в Пуерто Рико. От Google обещават, че такъв апарат с практически най-върховите технически характеристики ще струва около 300 долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай