13:53 ч.

20.02.14

1 мин.

3376

1

62
Facebook купи WhatsApp за 19 млрд. долара

Купертино. Facebook купи чат услугата WhatsApp за 19 млрд. долара. Досега това е най-голямата сделка по придобиване за социалната мрежа.


 


Месечно WhatsApp има 450 милиона потребители. В съобщението за придобиването основателят на социалната мрежа Марк Цукърбърг определи услугата като „изключително ценна".


 


Чрез WhatsApp потребителите могат да изпращат съобщения през интернет, като така избягват да плащат за SMS-и. Печалбите идват от таксата за абонамент от 1 долар годишно, въпреки че потребителят може да избере да ползва и безплатната непълна услуга.


 


Facebook плаща 4 млрд. долара кеш и 12 млрд. долара в акции, както и 3 млрд. долара в ограничени акции за основателите и служителите, които те ще могат да продават едва след изтичането на определен срок.


 


Съоснователят на WhatsApp Ян Коум обяви, че ще продължи да управлява компанията „независимо и автономно", както и че ще стане член на борда на директорите на Facebook.


 


Цукърбърг от своя страна съобщи, че преговорите по сделката са продължили едва 11 дни, както и че според него приложението има потенциала да бъде използвано от милиарди потребители. Той също така увери, че не планира въвеждането на реклами.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

xaxa · 10:40 · 21.02.2014
Да, убеден съм, че са платили 4 мрд. долара в "КЕШ"
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент