Устата топи кила с подскоци

Устата топи кила с подскоци | StandartNews.com

Обувките канго джъмпс те превръщат в кенгуру

Канго джъмпс е новия хит във фитнес залите. Обувките на пружини са много популярни и рапърът Устата си ги купи от Америка, когато със Софи Маринова бяха на турне. В началото го гледали като извънземен, когато ходел с тях из парка, но вече това не прави впечатление, защото все повече хора движат с екстравагантните обувки.

За здраве

Те са създадени от канадския доктор Грегори Летхамп за рехабилитация. През 80-те години в Канада швейцарският инженер Денис Невил, развива модела, като прави комфортни обувки с добър дизайн. Канго обущата първоначално са били разработени за джогинг с цел намаляване на негативното въздействие върху ставите, глезените, коленете, пищялите, бедрата, долната част на гърба и гръбначния стълб.

А плюсът при редовно използване на канго джъмпс е, че метаболизмът става все по-ефективен, в резултат на подобрен мускулен тонус и регулиране на теглото.

Докторите ги препоръчват за рехабилитация след травми или операции, защото няма риск от претоварване. Общо практикуващите лекари също оценяват пружинките особено при затлъстяване, сърдечно-съдови проблеми, депресия, запек, болки в гърба, слабост на пикочния мехур, липса на енергия, имунна недостатъчност.

Офталмолозите вярват, че упражнението "скачане" подобрява зрението. Педиатрите ги одобряват за деца над 6-годишна възраст - канго скоковете подобряват координацията, дават енергия и помагат сериозно в борбата с наднорменото тегло.

Също се използват успешно при деца с аутизъм и със синдром на Даун - дребосъците забравят, че това е упражнение, казват треньорите. Хлапетата така или иначе си обичат да скачат - върху леглото, на дивана, върху трамплина. Те са впечатлени от усещането за "въздушност". В действителност подтикът да скочиш е съвсем естествен.

Като фитнес

За един час упражнения с канго джъмпс обувки горите средно 1200 калории. Това е интензивна здравословна тренировка, защото с помощта на обувките се предпазва гръбначния стълб и ставите. Така се дава възможност на хора от всички възрасти с различно тегло и способности да спортуват. Канго джъмпс е един от най-добрите начини да се отървем бързо от излишните килограми, да оформим коремните мускули. Тренировката прилича на танц. Комбинират се стъпки под звуците на денс музика или готини хаус ремикси.

Лекото упражнение с канго джъмпс за най-малко 3 минути, 2 пъти на ден, ще ви поддържа в добра форма. Упражненията отстраняват целулита, спомагат за изправяне на гръбначния стълб, заздравяват гръбните мускули, натоварва цялото тяло, но се набляга на корема, ханша, бедрата, а при работа с гири, чудесно оформя и ръцете.

В София има няколко места, където се предлагат такива тренировки.

Преди дни канго джъмпс маратон събра почитателите на атрактивния спорт от България и Румъния в Двореца на културата и спорта във Варна. На сцената се качиха около седемдесет участници. Публиката се наслаждаваше на демонстрационни хореографии на 4 клуба -"Kangoo July Varna" - Варна, "Kangoo Club HOBA - jump with Vasilena" -Варна, "Slimfit" - София, "Грация Спорт" - Стара Загора. Маратонът беше открит с хореография на Стела Андонакиева, а нейните момичета се появиха облечени в народни носии и специфичните за този спорт обувки.

Сестрите Кардишиян са най-запалените почитателки на канго тренировките в Щатите. Устата си ги купи в Денвър, но което е куриозно - от български магазин. От смесените, дето продават лютеница и вафли накуп. Някъде между тях ги съзрял и понечил да ги вземе, а Софи го обявила за луд. Като се прибрал и си джиткал с тях из парка, хората се обръщали и питали:"Откъде са?".

"Обуеш ли ги, тръгваш направо. Не ти трябва тренировки, свикване. Балансът се пази лесно, не залиташ. С тях можеш да бягаш, да стоиш на едно място, да ходиш. Не така е с кокилите например. Наистина усещаш как се стягаш", разказва Устата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай