"Сонино" хоро с Криско (ВИДЕО)

"Сонино" хоро с Криско (ВИДЕО) | StandartNews.com

"Българското хоро е като "дялан камък". Може да се играе навсякъде и на всяка музика". Това споделят танцьорките от клуб "Янина", село Енина (Казанлъшко) под свое видео в интернет. Клипът е публикуван през февруари в Youtube, но от няколко дни набра голяма популярност в социалните мрежи. Необичайното в него е, че жените играят на фона на песен на Криско.

"Било квот' било" е една от последните песни на рапъра с характерното за него звучене. Жените решават да танцуват "Сонино" хоро именно под нейните звуци, с което изпълнение участват в конкурс за популяризиране на българските фолклорни танци, създаден по специален проект. Не е ясно дали певецът, който участва в "Като две капки вода", знае за този нов похват за танцуване.

"Клуб "Янина", Енина, съществува от една година. Специално се позабавлявахме на този клип със "Сонино" хоро и Криско", споделя танцьорката, качила клипа в социалната платформа за видеосподеляне.

Конкурсът на Richmant Vintage предизвиква всички българи да запишат свое кратко видео, в което танцуват български народен танц, след което да го качат в интернет със заглавие "I LOVE BULGARIAN FOLKLORE DANCES!". Повече за условията за участие може да видите ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай