Откриха 2 кашона с неиздавани записи на Боб Дилън

Откриха 2 кашона с неиздавани записи на Боб Дилън | StandartNews.com

Ню Йорк. Откриха два кашона с неиздавани записи на Боб Дилън – включително кавъри и алтернативни варианти на известни парчета, в дома на възрастна жена в нюйоркския квартал "Гринидж вилидж", съобщава "Гардиън". Големият музикант е обитавал жилището на улица "Хюстън" 124 W през 60-те и 70-те години на миналия век.

Парчетата са записани на 149 лакови диска (или ацетати), употребявани в звукозаписната индустрия от онези години за предварително прослушване, най-често от тонрежисьорите. Ацетатите наподобяват обикновени грамофонни плочи, но имат само една страна и се изхабяват по-лесно понеже не са предназначени за многократна употреба. 

Намерените плочи са страничен продукт от записите на албуми номер 9,10 и 11 и единайстия студиен албум на Дилън – Nashville Skyline, Self Portrait и New Morning. По думите на колекционера Тед Голд те съдържат разнообразни непознати версии на известни парчета на певеца, както и кавъри на Джони Кеш като Folsom Prison Blues и Ring of Fire.

Ръчно надписаните дискове били открити в кашони с надпис "стари плочи" при разчистване в килера от брата на покойната възрастната дама. Въпреки че ацетатите често са уникални и изключително скъпи, тези са сравнително достъпни – най-скъпи в настоящата колекция са двойка дискове, на които е записана нова версия на парчето Nashville Skyline за 7000 долара.

Само преди седмица обаче черновата на култовото парче Like A Rolling Stone на Боб Дилън беше продадена за 2 млн. долара, което я превърна в най-скъпия продаван досега такъв артикул..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай