Катерим планетата Любов

Катерим планетата Любов  | StandartNews.com

Старите тръпки се завръщат

Епохата на Водолей си каза думата и по отношение на любовта, връзките, брака. Те се обявиха за свободни, довериха се на предбрачен договор между страните, зачертавайки задължението да се официализират, да се отчитат пред обществото.

Станаха ли от това по-щастливи? Има ли връзка между астрологичните епохи и чувствата на хората? Как любовта преминава през теста на времето? Въпроси, които през 2015 година все повече хора ще си задават преди, след или по време на изпитанието Любов.

Така се случва, когато светът се управлява от планетите Сатурн и Уран, а те от своя страна преотстъпват права на Юпитер и Плутон, за да вземат надмощие в битката за зодиакална територия.

2015 година има своя сезон на Любовта. Това е периодът от календара, който се подчинява изцяло на съвместимостта на Венера и Уран. През дните 20 февруари - 17 март чувствата вземат връх и подчиняват поведението ни на емоциите. Това не е всичко - диктуват решения от политиката, икономиката, правото, международните отношения.

През 2015 година планетата на Любовта, Венера, преживява своя "ретрограден" период между 25 юли и 6 септември. Тогава можем да си върнем стара любов, да изградим наново мостове в партньорството.

Овен
Във вихъра на нова връзка

Първа декада /21-31 март/ няма почивка. Наложете си да защитавате придобитото и не се увличайте по химери. Венера ви обрича на необходимостта от вземане на решения. Активни в любовта сте от 3 януари до първата половина на април. Преди другите да са се окопитили, ще сте във вихъра на нова връзка. След изпитанията пред нея между 27 юли и 18 август, тя може да се превърне в дълготраен съюз, на чиито плодове да се наслаждавате през октомври.

Втора декада /1 - 10 април/ бъдете готови да използвате отсъствието на Сатурн - забравете за наложените правила. Сега вие ги създавате. За да не се увлечете по неосъществими цели, погрижете се между 16 юни и 18 септември да си оценявате трезво реалностите и да казвате: сгреших! Изненади в любовта ви гласи Уран. Възползвайте се от неговата енергия да започвате наново и отначало, но не между 27 януари и 16 април!

Трета декада /11 - 20 април/ остава някак встрани от силните планетни влияния, но това не бива да приспива вниманието. До средата на годината ще ви е лесно да си мислите, че сте победителите. Най-активният период за взаимоотношенията, за начало на нови връзки и за развръзки в любовта е между началото на юни и 10 август! Дали сте се възползвали от вълната и дали сте направили верен избор, ще се разбере през септември/октомври.

Телец
Наплив на ухажори

Първа декада /21 - 30 април/ прескочи опасността от лекомислени постъпки и лековати решения. Преди те поставяха на изпитание интимните взаимоотношения. Вече се държите подобаващо сериозно, но не скучновато! Околните търсят контакт с вас, а ухажори и нови връзки няма да липсват между 23 февруари и 2 март, от 27 април до 4 май, от 28 юни до 4 юли, от 27 октомври до 2 ноември и в края на декември. Въпросът е дали ще ви остане време за работа?

Втора декада /1 - 10 май/ не ви е до чувства и емоционални изблици. Решени сте да използвате шансовете на годината в други направления. Независимо от твърдостта ви, съдбата ви дава роля, макар не задълго, обличайки ви в костюма на съвременен Ромео. Наложете си да казвате какво тежи на сърцето ви през дните от 21 януари до 11 февруари, от 19 май до 11 юни и от 17 септември до 11 октомври, надявайки се на "ретроградния" Меркурий да поправи грешките.

Трета декада /11 - 21 май/ ще се развихри през втората половина. Преди това изпитвате неудобството да коментира своя частен живот заради страха от клюки и да не даде хляб на интриги. Между 15 юни и 18 септември Сатурн ще ви принуди да мислите повече за това как да преподредите живота си и какви стъпки да предприемете, за да приключат съдебни дела, взаимоотношения и процеси, донесли терзания и разочарования през изминалите две години.

Близнаци
Край на изчерпаните връзки

Първа декада /22 - 31 май/ се впуска с пълна сила в живота. Чудесно, ако го направите по правилата. Сатурн, учителят, настоява нещата да имат причина и да се мисли за последствията. Подобно поведение очакват от вас заобикалящите ви между януари и средата на годината. После ще ви е по-лесно да разбирате какво е дълг и отговорност. Съчетанието на Венера и Сатурн от 12 април до началото на май говори за кризи в любовта, но там, където връзките са изтънели.

Втора декада /1 - 11 юни/ търпи кризата на цикъла Уран/Плутон. Усещанията за неблагополучие и за душевен дискомфорт са част от нещата, които не трябва да си позволявате. Те отнемат от вашето време за работа и професионална реализация, без да допринесат за подобряването на личните взаимоотношения. Имайте повече доверие в собствените си сили и преди 11 август се освободете от нещата, връзките, които смятате за изчерпани.

Трета декада /12 - 21 юни/ е подвластна на Юпитер до 10 август. Освободете се от ограниченията и от страха за това какво ще кажат хората. Подходящо е да повярвате в силата на чувствата, достойна да преобърне нещата в желаната посока. Между 12 май и 24 юни връзката Марс/Сатурн ви подтиква да се инатите, да правите нещата от сложни по-сложни. Така не защитавате партньорството от неблагоприятните стечения на обстоятелствата.

Рак
Разчитайте на интуицията

Първа декада /22 юни - 1 юли/ започва годината по-спокойна за бъдещето, но все така разколебана, неуверена. До 8 май, когато Венера ще ви посети, е редно да се пазите от прибързани решения с цел отърваване от проблеми. Връзките и взаимоотношенията многократно ще минават познатия тест за издръжливост. Вие преценявате кое "да го бъде"! Ще си отдъхнете след 11 септември, когато можете да планирате късна лятна почивка и да се отдадете на партньорството.

Втора декада /2 - 11 юли/ започва годината със старите теми на нов глас. Уран ще се погрижи да нямате миг спокойствие в любовта. Ще настоявате всичко да става на момента и емоцията, която ви владее, ще се предава на околните. Изключително неспокойни ще са март и април. Много по-сигурни за стабилността на важните отношения ще се почувствате между октомври и края на годината.

Трета декада /12 - 22 юли/ се спасява от преки звездни въздействия и в истинския смисъл на думата може да прави онова, което иска, стига да уважава отсрещния човек. Между 21 февруари и 31 март, 13 ноември - краят на годината Марс напомня какво означава да не ти стигат силите за всичко, което искаш да направиш, за да постигнеш хармония в любовта. Доверявайте се единствено на интуицията си, ако трябва да вземате решения за връзката си.

Лъв
Повече мисъл, а не страсти

Първа декада /23 юли - 1 август/ - щастието, любовта и успехът вървят ръка за ръка. Осмислете на какво е способен този триумвират и ще стигнете до извода, че на обичаните и обичащите им се прави път. След едно лъкатушещо начало годината показва най-добрите си страни от средата на март до 10 август. После се замислете дали не харчите прекомерно за несъществени неща и къде е границата с разумното пилеене на чувства.

Втора декада /2 - 12 август/ се увлича през цялата година по игрите на Уран, изпълнени с неочаквани и странни събития. Той е последователно неуморим, когато се грижи за фриволното ви настроение. Без жал от май/юни до октомври ще ви остави да понесете отговорността за предходните смели до неразумност решения, към които ви е подтикнал, обещавайки преобразования и нови връзки.

Трета декада /13 - 23 август/ е свободна да си мисли, че управлява света. Няма да срещнете сериозни препятствия по пътя си, ако правилно сте разбрали, че се нуждаете от хармония и единомислие повече от емоции и страсти. Важният тест за любовта е през периода от 16 юни до 18 септември, когато Сатурн се "завръща", за да провери дали не сте забравили за поетите задължения и обещания.

Дева
Семейни радости

Първа декада /24 август - 2 септември/ няма как за няколко месеца да влезете в крак с енергията на Нептун, ако до момента не се е получило. Във вашия подреден свят на чувства и отговорности той вкарва безпорядък, който може да ви влуди. Обратната страна на монетата ще видите от 17 март до 11 април, в края на юли, както и от 9 октомври до 2 ноември: наслаждавайте се на чувствата си и на връзката си!

Втора декада /3 - 12 септември/ не е лесно да повярва, че идват по-добри времена за семейните отношения. Изхождате пак от времето, когато всички за всяко нещо се обръщаха към вас. Трябва да начертаете смелите планове за любовта с главна буква преди 11 август, за да почувства тя, че е желана. Нови емоции освежават последните три месеца от годината.

Трета декада /13- 23 септември/ разполага с толкова време и енергия, колкото искате или смятате, че трябва да посветите на любовта, брака, партньора. Сатурн изисква да се чувствате сигурни в бъдещето им и да не си поставяте прекалено амбициозни цели. Придържайте се към статуквото, за да се чувствате спокойни. Най-силният ви период е между 15 юни и 18 септември, когато ще ви изглежда, че сте открили съвършената любов.

Везни
Венера е на ваша страна

Първа декада /24 септември - 2 октомври/ се оглежда с надежда за по-спокойна и сигурна година в любовта. Знаете как е на теория и очаквате отсрещната страна да поеме в практиката на отношенията своята част отговорност. Отговорите получавате между 5 юни и 8 октомври през силната Венерина подкрепа, докато планетата се задържа необичайно дълго на територията на Лъв. До 15 юни и след 4 октомври с подкрепата на Сатурн узнавате дали сте преоткрили силата на чувствата и сродната душа.

Втора декада /3 - 12 октомври/ бере през есента плодовете на известността, но при условие, че дотогава не "си падне" по някакви идоли и теории, които единствено могат да объркат представите за нещата. Такъв е вашият отговор на напрежението през последните пет години. Но по-важното е дали оценявате важността на всеки елемент от поведението си към партньора. Не вземайте важни решения за приключване на отношения през януари, август и ноември.

Трета декада /12 - 23 октомври/ променя на три пъти отношението си към едни и същи ценности. Размишлявате, решавате и пак не знаете какво да правите в любовта. Причината: въртеливите вибрации на Марс, който не ви дава мира и носи неразбирателства, беди от 20 февруари и 31 март, от 24 юни до 8 август и от 12 ноември до края на годината. Приятната страна на партньорството разкривате от 1 до 12 януари, от 12 май до 24 юни и от 8 август до 25 септември.

Скорпион
Нови завоевания

Първа декада /24 октомври - 2 ноември/ не откривате повече никакви причини да се въздържате. Искате любовта и чувствата, които заслужавате, да струят от всякъде, очаквате връзката ви да се промени или да приеме нов облик, за да стане мотив да се промените - себе си, живота си. Букет от планетни въздействия изпълва мислите ви с желания след 11 август. Радвайте се на краткровременните и на по-дългите фази с радостни събития в началото на януари, от 7 март до 5 юни, от 8 октомври до 8 ноември и от 5 до 30 декември.

Втора декада /3 - 12 ноември/ трябва да бранят по време на първата "ретроградна" фаза на Меркурий през януари/февруари партньорските и семейните отношения от външна намеса. От 1 до 12 януари и от 31 март до 12 май ситуацията е диаметрално противоположна: ще им се наложи да пазят връзката от собствената си нервност и сприхавост. Доброто време за чувствата и за любовта ви идва с есента и се съхранява до края на годината.

Трета декада /13 - 22 ноември/ чувстват наново повеите на предходната година. Сатурн не желае да ви предостави простор за нови решения и за нови връзки в любовта и патньорството, а настоява да носите отговорността за поетите задълженията. Между 16 юни и 18 септември се отваря прозорец за съдбовни решения: оставете онова, което повече няма място в живота ви, да си отиде.

Стрелец
Авантюри през лятото

Първа декада /23 ноември - 1 декември/ се съсредоточават от януари до 15 юни върху взаимоотношенията, връзките. Любовта и партньорството ги вълнуват силно като прекрасна алтернатива на делничното. Ако не ви остава време за належащите дела, Сатурн ще ви санкционира, изпитвайки ежечасно способността ви да подсигурите спокойствие и сигурност на близките си. За фриволности са пригодни 3 - 27 януари, 20 февруари - 17 март, 8 ноември - 5 декември.

Втора декада /2 - 11 декември/ диша по-леко и се радва на освободеността си в чувствата и връзките. Правилата на обвързването не са силната ви страна през месеците до юни. Неочакван обрат в обстоятелствата може да поднесе Венера между 5 юни 8 октомври: любовта е на ваша страна и можете да преоткриете силата на партньорството, ако Нептун не замъгли ума ви, та да разкажете на целия свят какво очаквате да получите от любовта.

Трета декада /12 - 21 декември/ е изцяло под лъчите на щастието в любовта. Юпитер ви помага да се движите безпроблемно във връзката си, заобикаляйки трудностите, а Венера не разрешава на отсрещната страна да "се откачи" от вас. Ще запомните лятото с авантюри, но и прекрасни мигове на истинското потъване в чувствата. Между 5 юни и 8 октомври е времето за създаване на семейство, като изключим 18 - 31 юли, когато решението ви ще бъде подложено на последна проверка.

Козирог
Настройте се позитивно

Първа декада /22 - 31 декември/ мисловно се е настроила да промени живота си. Време за бавене няма, тъй като можете да разчитате на подкрепата на обстоятелствата до 15 юни: те отварят очите на околните за вашите чувства. Следва дългата фаза на Венера от знака на Лъв /6 юни - 7 октомври/ и заедно с нея идват опасността от преработване и от превисоки амбиции именно в момент, когато партньорство, семейство и родителство трябва да се пишат с главна буква.

Втора декада /1 - 10 януари/ предпочита да настоява на своето вместо да чуе какво го съветват. Това може да им коства спокойствието под семейния покрив между 20 февруари и 17 март, от 7 май до 15 юни и от 8 ноември до 5 декември. Овреме се отървете от деструктивните настроения, защото никой няма да се съобразява с тях. За целта се възползвате от хармоничния Марс между 1 и 3 януари, 27 януари и 20 февруари и 7 май до 5 юни.

Трета декада /11 - 20 януари/ осъзнават бавно какво провокира техните нервни избухвания пред партньора и нетърпението им в любовта. Преди да се стигне до кулминирането на негативната емоция между 27 август и 2 ноември, трябва да се заредите с енергията на позитивното мислене от общуването с добронамерени хора. Сменете, ако трябва, работата си, но си подсигурете спокойствие, за да съхраните силите си за семейството и партньорството.

Водолей
Отпуснете му колана

Първа декада /21 - 30 януари/ предусещат, че отново са оставени сами да преосмислят и хубавите, и трудните моменти в партньорството. Укрепили дух в борбата за съхраняване на чувствата, можете да си позволите повече фриволност през първата половина - до 15 юни. Между 1 и 12 януари, 31 март и 12 май, 8 август и 25 септември си повтаряйте, че с конфронтации и налагане с воля или със сила на желанията само спомагате връзките ви да затъват в неразбирателства.

Втора декада /31 януари - 9 февруари/ са недоволни от онова, което имат в любовта, и очакват между 1 и 12 януари, 31 март и 12 май и от 8 август до 12 септември чудеса от партньора, за да ги накара да повярват в силата на любовта. Невъзможно е само едната страна да носи бремето на отговорността към дом, семейство, брак. Ще го осъзнаете между 20 февруари и 31 март, 12 май и 21 юни, и от 12 ноември до края на годината.

Трета декада /10 - 19 февруари/ няма как между 15 юни и 18 септември да се освободи от влиянията на Сатурн. Повтаряте стари грешки или преживявате наново кризи в отношенията с партньора, но този път с надеждата, че сте си взели поука да не вървите по старите следи. Не се замисляйте дали, а направо повярвайте, че има начин тъмните облаци да бъдат разпръснати. Светлината на позитивното мислене ви помага да се справите с разминаванията в личния живот между 17 март и 11 април, между 5 и 30 декември.

Риби
Не карайте по инерция

Първа декада /19 - 29 февруари/ трябва да привикне да се наслаждава на благополучията в любовта. След 15 юни и до 18 септември се справяте блестящо със семейния живот и с отношенията в партньорството. Така ще сложите край на малките затруднения, създали се покрай предходна невъзможност да дадете очакваните от вас отговори. Между 25 септември - 12 ноември отново потъвате в колебания. Съберете сили за решения. Ще се почувствате спокойни и герои в собствените си очи.

Втора декада /1 - 10 март/ живеят между май и юли с бремето на безпокойството, излъчвано от отвлечените мисли и от страна пред неясното бъдеще на връзката си. Не си позволявайте да действате по инерция или да се ръководите от настроения, когато е заложено спокойствието на семейството, децата или бракът. За целта е нужно да си подсигурите време за разговори и обсъждания между 31 март и 12 май, от 24 юни до 8 август.

Трета декада /11 - 20 март/ започват годината лежерно. Не проектират да се впуснат в нова връзка, да реорганизират партньорските си отношения, и въпреки това се страхуват да се насладят на момента. Нервно се оглеждат дали няма да ги споходят проблеми от лично естество. Вътрешното напрежение нараства осезаемо между 1 май и 8 юли, както и от 7 до 27 август. Страстите се нажежават в края на годината /20 ноември - 10 декември/. Причината е в порасналите претенции към или от страна на партньора през ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай