Продадоха на търг меню от ресторанта на "Титаник" за $96 500

Продадоха на търг меню от ресторанта на "Титаник" за $96 500 | StandartNews.com

Продадоха на търг меню от ресторанта, в който са се хранили пътниците от първа класа на кораба "Титаник", за 60 000 паунда ($ 96 500), съобщиха от аукционната къща Henry Aldridge & Son в графство Уилтшир, Южна Англия.

Трагичният инцидент с трансатлантическия лайнер "Титаник", плаващ от Великобритания за САЩ, при който корабът се ударя в айсберг и потъва, се случва в нощта на 15 април 1912 г., а при катастрофата загиват над 1500 души.

Менюто е от 12 април и предлага на пътниците през този ден агнешки пържоли, английски пай с кълцано свинско месо, пудинг с тапиока. То е било в джоба на палтото на французойката Елиз Люрет, с което тя напуснала потъващия кораб. Жената била слугиня на богатото американско семейство Спенсър. Успяла да се спаси при корабокрушението заедно с госпожа Спенсър, а г-н Спенсър е сред загиналите.

На търга на Henry Aldridge & Son участваше цяла колекция от предмети от парахода, съхранени от наследниците на Елиз Люрет. За 33 000 паунда ($ 53 000) бе продаден планът на палубата за първа класа. С помощта на този план Люрет и господарката й намерили пътя към спасителните лодки.

Общо 250 предмета, свързани с "Титаник", бяха продадени, но от аукционната къща не посочват точния размер на общата печалба от разпродажбата, но отбелязват, че тя възлиза на стотици хиляди лири.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай