BBQ за тънка талия: Заменете кюфтето с морски дарове

Гарнирайте ребърцата с прясна салата, вместо шоколад хапнете диня за десерт

BBQ за тънка талия: Заменете кюфтето с морски дарове | StandartNews.com

През пролетните и летните месеци един от любимите начини за събиране на приятели или роднини са пикниците и BBQ-тата. Седмици преди лятната отпуска обаче много от нас се подлагат на диети, за да разкарат тластинките, натрупани през зимата, и да изглеждат супер на плажа. Означава ли това, че трябва да се лишим от пикниците? Твърдо не. Prevention.com предлага няколко начина да имате едно по-здравословно BBQ.

Какво е първото нещо, което ви идва наум, когато чуете "пикник"? Скара, преяждане, бира и търкаляне по слънчевите горски поляни. За да не позволите на хапването сред природата да развали фигурата ви обаче, трябва да се отървете от тази асоциация. "Бъдете активни, не прекарвайте цялото си време в хоризонтално положение", съветват специалистите. Похвърляйте фризби, докато се приготвя храната. Организирайте си малък поход или турнир по федербал, след като хапнете. Така хем ще погъделичкате вкусовите си рецептори с чудни гозби, хем ще поизразходите малко от натрупаните калории.

Ребърца или крилца на BBQ са едно от най-големите кулинарни изкушения за любителите на препечени месца. За да разнообразите това меню, задължително трябва да го гарнирате със салата, но не макаронена или картофена. Избягвайте и всички рецепти, които включват тежки майонезени сосове. Освен че е много калорична,

майонезата никак не е препоръчителна

за консумация в топло време. Вместо това накъсайте няколко свежи марулки, прибавете към тях пресни краставички и доматки и гарнирайте със сурови ядки и нискомаслено сирене. Всички тези продукти са здравословни, лесни за пренасяне сред природата, а и ужасно вкусни. Друг вариант за здравословна гарнитура са препечените на скара зеленчуци. Перфектни за подобна рецепта са тиквичките, пиперът, патладжанът, гъбите и морковите.

Освен дългогодишна американска традиция, да хапваме бургер, когато сме на пикник, става все по-срещан навик и у нас. Диетолози обаче препоръчват да замените кюфтето в бургера с пилешка пържола без кожа или морски дарове, които съдържат минимално количество мазнини и са много по-лесни за храносмилане. Техният вкус определено си заслужава, особено ако са с правилната марината. Намажете ги с малко сос барбекю или медена горчица и гарантирано ще си оближете пръстите, а и в никакъв случай няма да ви стане тежко.

Задължителна съставка от всяко меню е десертът. Когато говорим за пикник и най-вече за лято, трябва да оставим шоколадовите кексчета и тортите да си стоят в хладилника. Вместо това се заредете с няколко сочни дини,

ягоди, череши или грозде

Тези плодове са добра опция да заситите глада си за захар, без да навредите на здравето и талията си.

Най-важното правило, което трябва да спазвате, ако искате да сте в добра форма, независимо дали сте на пикник или у дома, е да пиете много вода. Ако тялото ви е добре хидратирано, то ще натрупва много по-малко мазнинки от храните, които похапвате.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай