Защо Цеков и Пешева станаха гаджета

Защо Цеков и Пешева станаха гаджета  | StandartNews.com

София. Надали има гимназисти, които биха отказали Цеков да им е директор - строг, но справедлив и забавен. Неслучайно героят от "Революция Z" на bTV се е превърнал във всеобщ любимец. Причината е страхотната игра на първокласния Георги Кадурин. Нежната му, но и много силна половинка Пешева в последните серии се надява да узаконят любовта си - но дали ще успее, ще гадаем още 15-ина епизода. Макар да води един от най-страшните предмети - математика, Пешева е забележителна жена, защото плът и кръв й дава отличната Стефка Янорова.

За героите

* Сценаристите знаели, че Георги Кадурин ще бъде Богомил Цеков и това им дало пълна свобода, защото с големия актьор се работи перфектно. Той, естествено, надгражда и така се получава чудесен образ, за който всички говорят.

* Кадурин вкарал интересни детайли, които после идеолозите на сериала подхващали и доразвивали. Манията на директора по всичко немско дошла от него. Всъщност баш немският възпитаник в семейството е сестра му - прочутият професор дерматолог Мира Кадурина.

* Първоначално не било заложено двамата с Пешева да имат връзка. Но между актьорите се получила суперхимия. Образите им станали толкова експлозивни, че авторите на сагата нямало как да не се възползват от подобна взривоопасна комбинация. Затова били забъркани в истински романс. Кадурин и Янорова също смятат, че любовните сцени им се получават много добре.

* Стефка е убедена, че всяка жена се превръща във вещица, когато губи нещо изключително ценно за нея. Всяка власт, колкото и за малко да си я имал, се услажда. (Пешева за кратко зае директорския стол на любимия си Цеков).

* Когато в един от първите сезони усеща като конкуренция колежката по български език Димитрова, Пешева твърди: "Математиката развива ума, а литературата го скапва".

* Цеков влиза в амплоато на учител по музика и танцува в хитовите стилове "гангнам" и "харлем шейк". "Бяхме го направили доста преди случката с даскала, който го уволниха - може би месец по-рано, но сериите се излъчват по-късно. Не ме е учил никой - направих това, което сме виждали в нета", казва Кадурин.

* Пешева подкачи Цеков, че иска да се бракуват в Париж, защото все й казвали, че нослето й е френско. Всъщност Стефка Янорова владее перфектно езика на Виктор Юго, защото е завършила френска гимназия в Стара Загора. В театралната академия попада в класа на Крикор Азарян.

* Речника на героинята изобилства с лафове, но за Янорова любимият е "Математиката е в основата на музиката".

За актьорите

* Като малка Стефка си играела на учителка. Строявала куклите и плюшените играчки и им преподавала уроците си и така ги усвоявала по-добре. Даже имала дневник и бележници, където отмятала оценките. "Които ми бяха симпатични, получаваха силни оценки, които не харесвах - по-слаби", смее се очарователната жрица на Мелпомена. Математиката не й се удавала. "Имахме прекрасни учители, възпитаваха в нас индивидуалност, развиваха въображението ни", благодарна е тя.

*Домашните й любимци са куче и котка. Пекинезът се нарича Чарли Чаплин и е на 4 години. Персийката е Кралица Елизабет, малко по-голяма от него. Те са като Цеков и Пешева - имало известно време напрежение по между им, но сега живеят в идилия.

* Думите, които помни от учителя си Коко Азарян, са "въпреки всичко". "Даваше ни чувство за смисъл за това, което правим", казва още тя.

*За детските си пакости Янорова твърди, че били животоопасни. Живеела си като във филм, постоянно фантазирала нещо и така веднъж пресичала, без да види, че идва кола. Слава Богу била само леко ожулена, с няколко шева.

* Станала актриса, защото има богат вътрешен живот, който трябвало да излезе наяве. В двора на баба си се разхождала с пердета по главата. Чехкиня й предрекла, че ще бъде актриса, защото веднъж се появила по нощница на плажа, убедена, че е принцеса.

* Канили я в Боливуд. Били в Индия на театрална олимпиада с гайдаря Петър Бонев, който свири пред Софийския университет. "Голяма слабост имаха индийците към мен. Танцувах много на едно събитие - не знам дали това или друго, но нещо впечатли един от продуцентите и той предложи да снимам в техен филм", споделя тя.

* Стефка казва, че не е на "ти" се техниката. Веднъж си вкарала обектива на фотоапарата в окото. Искала да снима, но го обърнала на обратно. Фейсбук профил вече няма, защото го намира за голям клюкарник. "Вярвам, че човешкото общуване е незаменимо. Няма нищо лошо в интернет, но дълбоко съм убедена, че истинските взаимоотношения се случват на живо", казва дамата.

* Хоби й е да се разхожда сама по улиците, особено в непознат град. Преди събирала фигурки на слончета, а сега на маймунки - има 14.

* Също като екранната си любима Пешева, но вече в живота Георги Кадурин е невероятен математик. Роден е в Якоруда, до 4 клас живее в Благоевград, а после в Пазарджик. Той е отличник и печели няколко олимпиади по математика. "Бях добър ученик, кротък, не съм се правил на лидер. Завърших с пълно отличие. Бях направо скучен", твърди актьорът.

* Бил студент за една година в МЕИ. Решава да се пробва във ВИТИЗ 17 дни преди изпитите, но го приемат и завършва класа на Гриша Островски.

* Роден е в един ден с Моцарт - 27 януари, но със 199 години разлика. Любопитно е, че във времето влиза под кожата и на Амадуес и на Салиери. "Моцарт ми беше третата роля в Младежкия, а Салиери станах, като поостарях. Тогава да се играе в България "Амадеус" беше чудо и ние го направихме преди популярния филм на Милош Форман с Ф. Мъри Ейбрахам като Салиери. Световната премиера на гениалната пиеса на Питър Шафър беше два месеца преди ние да започнем репетиции. Голям късмет имах с тази роля", спомня си той.
* Изкарал 62 дни в ареста, докато служел в Смолян, защото често бягал.

*Синът му Иван е доктор на науките. Дъщеря му Лора искала да става лекарка, а след това актриса.

* Свирил е на китара, но твърди, че не бил добър.

* "Вярвам на Кристоф Ламбер, който казва, че идва една възраст, в която актьорската професия не задоволява истинския мъж", сподели преди време Кадурин.

* Като малък твърдял, че иска да стане главен инженер на Червената армия.

* Кадурин получава аплодисменти и за кулинарните си способности. Прави капама по оригинална рецепта от Банско, наследена от баба му.

* От 20 години стига за репетиции и за представления в театъра на колело.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай