Юбилейният FUNCITY на 4 сцени в Морската градина

Юбилейният FUNCITY  на 4 сцени в Морската градина | StandartNews.com

Варненският младежки фестивал FUNCITY навършва пет години и за юбилея организаторите подготвят серия от новости и атракции от 27 до 30 август.За целта ще бъдат обособени четири различни сцени в различни точки на Морска градина и центъра на града. Две от сцените са насочени към феновете на музиката. Главна сцена ще бъде позиционирана под поляната на Обсерватория под входа на Морска градина, като всяка вечер ще посреща както изпълнители, които нямат голям сценичен опит, така и такива, които са имена сред младите хора и привличат вниманието им. Малка сцена Раковина ще е домакин на алтернативни стилове и групи от Варна и страната, както и на музикалните работилници на ROCKSCHOOL, които ще направят сектор музика по-интерактивен и включващ младата публика.

Порасналият сектор „ Визуални И Изпълнителски Изкуства" тази година разполага със собствена сцена и специфично културно пространство в града, които да му позволят да разгърне капацитета си – на територията на Градска художествена галерия „Борис Георгиев" - Варна. В колекцията от събития в сектора влизат изложби съвременно изкуство, новаторски театрални и танцови пърформанси, традиционни театрални спектакли, скандинавско кино, уъркшопи за танц, литература и театър, ораторско-дебатьорски пърформанси, улично изкуство и демонстрации. Музиката на живо в прекрасния вътрешен двор на Градската галерия ще е по-различна и тематично и естетски свързана с останалите събития.

Сектор" Танци" е другият, който в рамките на FUNCITY 2015 ще има специално обособено пространство и сцена - тя ще бъде позиционирана на Слънчевата алея под Пантеона. Още от първия ден на фестивала всички фенове на танците ще могат да се включат в разнообразни танцови работилници и уроци, които помагат за присъствието на танцьорите пред публика, като дихателни и презентационни умения, сценично присъствие. От 28-ми август, петък, всяка вечер танцовата програма на фестивала ще завършва с амбициозни битки между най-добрите от Варна, страната и не само. Публиката ще се наследи на танцови стилове като хип хоп, брейк, кръмп, попинг, зумба, регетон, спортни танци, салса, кизомба, суинг, топрок..... Ново в тазгодишната програма са танцьорите в кутия от Rio Crew, които ще могат да се наблюдават на Кривото дърво, Зоологическата градина и Слънчева алея през първата вечер на фестивала.

Секторите „Спорт, Работилници, Инициативи и кампании" остават на традиционното вече за тях място – пространството между Морско казино и сцена Раковина. Всеки ден на това пространство сръчните в ръцете или краката ще могат да развият на максимум потенциала си – от работилници за свещи, гибс, вълна, прежда, значки, хартия, траш арт и графити, през настолни игри до скимбординг, хек, спортно катерене, слаклайн, капоейра, скейт, киокушин, джага, кънки и какво ли още не. За по-сериозните ще има обучителни инициативи и кампании, демонстрации по първа помощ, логически игри и информационни материали.

Не на последно място остава и сектор „ Предприемачество" , който ще даде възможност на младежите с бизнес идеи и ориентация да направят първи стъпки в тази насока – как да се учим да учим, умения за завладяващо презентиране, основи на НЛП, основи на бизнес моделирането, интернет маркетинг проучване, създаване на собствен продукт и основи на маркетинг автоматизирането. Всичко това влиза в интензивна седемдневна програма, която ще се проведе на територията на Национална астрономическа обсерватория „Николай Коперник" в Морска градина и стартира още от 24-ти август.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай