Янкова: Повторно управление на ГЕРБ би било катастрофа в социалната сфера

Янкова: Повторно управление на ГЕРБ би било катастрофа в социалната сфера | StandartNews.com

Смолян. Повторно управление на ГЕРБ би било катастрофа в социалната сфера. Това заяви водачът на листата на БСП лява България за област Смолян Дора Янкова на предизборни срещи в Алибеевия конак и в читалище „Балкански просветител" в Смолян. Тя припомни как ГЕРБ замрази ръста на заплати и пенсии веднага след поемането на властта.

„Това е дясната политика – не очаквайте друго", каза тя и призова хората да си спомнят 1997 г. и управлението на Костов – трайно замразени пенсии и масово разпродадени на безценица държавни активи.

Най-социалната политика, на която е способна партия ГЕРБ, я видяхме вече – дават по едно пиле и пакет макарони, казаха хората от Смолян.

Дора Янкова призова: „Гласувайте колкото може повече хора за левицата. Все повече българи имат очаквания, свързани с лявата коалиция, която единствено следва справедлива социална политика. Пред мен една жена от Неделино, хванала лидера на БСП Михаил Миков, когато беше в града и го е разтърси с думите: „Слушай, стягай партията, нямаме друга опора".

Хората се оплакаха, че ДПС разчита на допълнителни гласове от повечето разкрити секции в Турция, а ГЕРБ разчита да всява страх от репресии. "Големият ресурс на ГЕРБ са държавните и общински служители", казаха симпатизанти на левицата.

„Не разбирам защо във вашите квартали, където има повече бедни хора, да има толкова поддръжници на дясната политика в предишните избори", заяви водачът на лявата листа. Гласувайте според социалната си черга, рационално, гласувайте за политика, а не по симпатии към един или друг лидер, призова Янкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай