Миков: За коалиции ще говорим след изборите

Миков: За коалиции ще говорим след изборите | StandartNews.com

София. „Коалиция с ГЕРБ? За коалиции ще говорим след изборната нощ. Ние сме алтернатива на ГЕРБ. Дясната и лявата идея трябва да са ясно разграничени", заяви лидерът на БСП Михаил Миков в „Шоуто на Слави" по бТВ.

Сред блиц въпросите бяха такива, свързани с водещи политически фигури у нас. На тях политикът отговори така: „Ахмед Доган? Той е сериозен политик. Бойко Борисов? Той проби във времето на късите послания. Георги Първанов? С него съм работил, но той нанесе вреда с АБВ, която има привкус на предателство. Действията му разколебават лявото и дават възможност на дясното да реализира по-добри резултати".

Взаимоотношенията на БСП и ДПС в кабинета "Орешарски" Миков оприличи на отношенията в едно семейство. „Събират се хора, после следва развод – по-шумен или по-кротък. Случват се такива неща", коментира лидерът на БСП.

Запитан за изговарянето на буквата „Л", което често го превръща в обект на шеги, Миков сподели, че на него му харесва. „Ламбо искаше да ме праща на логопед, но на мен „Л"-то ми ми харесва. Обясняваше ми каква техника, как да правя, но на мен така ми е добре", обясни Миков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай