20:05 ч.

09.11.17

2 мин.

0

1

0

Туризмът ни изпревари този на Турция и Италия

от редактор |

Туризмът ни изпревари този на Турция и Италия

Растежът на туризма в България надхвърля този на Турция, Италия и Франция. Това сочат данните на Световния барометър за туризъм на СОТ и Министерство на културата и туризма.


Това е едно от предимствата, отбелязани в "Картата на инвестиционните проекти в туризма в България", което превръща страната в атрактивна за чуждестранни инвестиции. Привличането на инвестиции е един от най-ефективните начини за постигането на висок икономически ръст и стандарт.


В този процес България има своите предимства – 10% ставка на корпоративен данък печалба и 10% личен подоходен данък, политическа стабилност, ръст на БВП от 3.4% за 2016 г. (на пето място в Европейския съюз) и второто най-ниско съотношение държавен дълг/БВП в рамките на ЕС.


Средно за последните 5 години България има два пъти по-високо увеличение на туристическите пътувания от чужбина спрямо нивото на ЕС.


Страната ни има стратегическо географско положение, с което се подрежда сред най-атрактивните 10 страни за туризъм в Европа.


По данни на Световния съвет за пътувания и туризъм, според които 7 от всеки 100 евро, инвестирани в България, са вложени в туризъм. Това е над средното ниво за Европейския съюз и света. Страната има редица предимства спрямо други страни в региона, се отбелязва в инвестиционната карта. Например корпоративният данък у нас е най-ниският в ЕС, като ставката е под тази на Румъния, Сърбия и други държави от Източна Европа.


Самите обекти, включени в картата са разнообразни и атрактивни. Сред тях има предложения за обновяване на градски паркове, градската среда, плувни и спа комплекси, изграждане на експозиционни центрове, ски писти и съоръжения към тях и други интересни обекти.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:08 · 11.11.2017
брe брe брe
туризма изпрeварил голeмия туризъм
а заплатитe също са изпрeварили другитe
само чe отзад напрeд
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент