След дискусия на в. "Стандарт": Румънски и чешки полицаи на плажа

След дискусия на в. "Стандарт": Румънски и чешки полицаи на плажа | StandartNews.com

Командироват 732 униформени в курортите от юни

Румънски и чешки полицаи ще патрулират по родните курорти. Към тях се очаква да се присъединят и колеги от Полша. Това съобщи старши комисар Тодор Гребенаров, зам.-шеф на Националната полиция, по време на дискусията "Конкурентоспособност на българския туризъм", организирана от вестник "Стандарт" във Варна.

Засилените мерки за сигурност, които да гарантират спокойствието на летовниците, бяха сред акцентите на форума. Румънските полицаи ще работят във Варна и Добрич. Колегите им от Чехия и Полша ще патрулират на територията на Бургас, обясни Гребенаров.

Русия също е готова да прати свои служители на реда по родните плажове, съобщи консулът на Москва в морската ни столица Сергей Лукянчук.

732 полицаи от вътрешността на страната пък ще бъдат командировани на морето през юни.

България е сигурно място за почивка

Красимир Станев, изпълнителен директор на "Албена" АД

Българският туризъм се възражда и е на път да заеме мястото, което му се полага в Европа. Имаше времена, в които ни приемаха като страна-джудже, а сега ние сме алтернатива на Турция и Гърция.

Голямата заслуга е и на имиджа на България като сигурно и надеждно място за почивка на госта, тръгнал със съпругата и децата си или младата компания.

На нито един турист не му е приятно да почива под дула на картечници или в окопани хотели, както е в момента в Турция. Нашите плажове са спокойни и свободни. И това е заслуга на служителите на МВР.

Експерти с чужди езици ще помагат на полицаите

Тодор Гребенаров, старши комисар, заместник-директор на Националната полиция

Вече от 4 месеца работим по сигурността на лято 2016. И тази година ще има брошури, които да информират туристите и да са превенция срещу джебчийството. Имаме готовност и ще наемем хора на допълнителни договори с различни езици - руски, английски, немски, полски, които да подпомагат гостите по морските курорти при подаване на жалби. Сред мерките, които МВР предприема, е и засилена охрана на морските летища - Варна и Бургас. Охраната ще е подсилена от жандармерията. В комплексите се правят срещи с охранителните фирми и обучения на служителите им. По плажните алеи, в моловете и прилежащите им територии ще има моторизирани и велопатрули.

Очаквайте още в петъчния брой на вестник "Стандарт" и на standartnews.com:

- Защо хотелиери искат евтини полети до морето?
- Музеи удължават сезона
- По-лесно е да се наемат чужденци, зоват от бранша

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай