15:35 ч.

03.09.17

2 мин.

0

0

0

Поздравяваме с картички туристи, посетили България

от редактор |

Поздравяваме с картички туристи, посетили България

Близо 5 милиона чуждестранни туристи са посетили България в периода януари – юли тази година. Отчита се ръст от 7,2% спрямо същия период на миналата година, съобщиха от Министерството на туризма.


Предвижда се в периода между май и октомври българите да реализират над 5,7 милиона нощувки. Очаква се и при тях ръстът да е около 4,5-5 на сто спрямо миналата година.


По инициатива на министъра на туризма Николина Ангелкова над 400 хиляди картички тръгват към туристите, почиващи в България.


Специалният жест цели да им благодари, че са избрали страната за дестинация на своята почивка. Гостите, които ще получат специалната картичка ще бъдат избрани на случаен принцип, като ще се разпределят пропорционално в цялата страна.


Очаква се картичките да бъдат изпратени в следващите дни до края на сезона.
Визията на картичката пресъздава облика на пощенската марка, посветена на "2017- Международна година на устойчивия туризъм за развитие".


Филателното издание ще е посланието на България по време на 22-рата сесия на Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към ООН в град Чънду, Китай. Картичката ще изпълнява тази функция сред гостите пътували в страната.


Стенописи от Рилския манастир и Тракийската казанлъшка гробница са изобразени на предната част на картичката.


В допълнение на красивите фрагменти е специалното послание, подписано лично от министъра на туризма Николина Ангелкова. То гласи: Thank you for choosing Bulgaria!, което означава "Благодаря ви, че избрахте България!".


Английският е избран, защото е официален език на Европейския съюз и е сред най- разпространените на международно ниво.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент