17:15 ч.

28.12.17

2 мин.

0

4

0

Борисов нареди ремонт на ски влек на Витоша

от редактор |

Борисов нареди ремонт на ски влек на Витоша

Покрай втория лифт на Банско премиерът подхваща и темата за ски-съоръженията на Витоша. Той натоварва спортния министър Красен Кралев да проучи въпроса с ремонтирането и стопанисването на ски-влека "Заека" на писта "Стената" над София, а финансовия министър Владислав Горанов получава задачата да намери парите за ремонта.


Съоръжението да бъде преотстъпено на Столична община или на МОН, за да могат да карат децата на столицата ски, ако, разбира се, няма друг инвестиционен интерес към него, настоява още Борисов, става ясно от стенограмата на правителственото заседание.


"Съоръжението ски влек „Заека", който е на Витоша, е преустановил работата си преди около осем години, тъй като вследствие на буря са изтръгнати финалните четири стълба, като част от тях са изтръгнати заедно с бетона и с части от скалата, което не позволява възстановяването им на същото място. За да се възстанови влекът, трябва да се направят редица процедури. Освен това, ние не разполагаме със съоръжения като ратраци, които да поддържат пистите и за да се извърши реконструкция", докладва Кралев.


Той уточнява, че трябва да се направи цялостен технически анализ на състоянието на съоръжението, прединвестиционно проучване, на база на което да се актуализира Планът за управление на Природен парк „Витоша", защото трябва тези стъпки да се изместят, примерно, с 20 метра встрани, което налага изменение на трасето. "Едва ли еколозите ще са против това", вмята Борисов.


Премиерът разпорежда ски-влекът "Заека" да бъде вкаран в подготвяния в момента план за управление на Природен парк "Витоша", а ако няма инвестиционен интерес, да се преотстъпи на общината.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:37 · 31.12.2017
А ски влекове за децата от провинцията -КОГА ?
Разсмян · 08:37 · 30.12.2017
В случая инвеститорът си ти като представител на народа,4 а печалбата ще е за “ мъдрите”, които измислиха и позволиха проекта.
Потребител · 07:30 · 29.12.2017
С чий пари ще се ремонтира съоръжението? С нашите, от дзанъците ли, или с лични на Борисов? Трябва да се търси частен инвеститор, който да поеми и разходите, за сметка на бъдеща лечалба.
.,.,., · 18:48 · 28.12.2017
.,.,.,.nito ski na vito6a , nito ski na bansko me interesuvat
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент