Space Star - пестелив и евтин

Space Star - пестелив и евтин | StandartNews.com

Още в края на 2011 г. японската компания Mitsubishi показа модела Mirage, който фактически смени хечбека Colt, макар и да отстъпва по габарити. Дължината му е 3710 мм (-230), ширината - 1665 мм (-30), а височината - 1490 мм (-60). В Европа този автомобил вече се появи под името Space Star. Някои може би си спомнят, че до 2004 г. модел с това име се сглобяваше в Холандия. Сегашният вече се прави в Тайланд, ако това има някакво значение.

Видът на този автомобил не трябва да ви заблуждава - няма абсолютно нищо общо с предишния модел, който беше нещо като миниван. Space Star изглежда обикновен отвън, но колкото повече го гледах, толкова повече у мен се наслагваше впечатлението, че е изпипан и модерен. Интериорът е още по-забавен и готин, а салонът - достатъчно просторен за своя клас. Когато седнах на задната пейка, колената ми не се опряха до шофьорската седалка, която предварително си бях нагласил. Макар отзад да е предвидено място за трима, най-добре е да се возят само двама. Материалите са приятни на допир, присъстват доста сребърни елементи. Багажникът с обем от 235 л също не е никак лош.

На нашия пазар новият градски автомобил на Mitsubishi се предлага с два 3-цилиндрови бензинови двигателя. В базовата версия той е 1-литров с мощност 71 к.с. и 88 Нм максимален въртящ момент. По данни на производителя средният му разход е едва 4,1 л/100 км. Другата версия на Space Star е с 1,2-литров двигател с мощност 80 к.с. и 106 Нм максимален въртящ момент. От този автомобил няма как да очаквате някакви чудеса с ускорението, разбира се, замисълът му не е такъв. С него нямате никакви проблеми в града, паркирането му е фасулска работа. Най-важното е, че заради прекрасно ниския разход съвсем няма да се отрази на портфейла ви. Като добавим, че 1,2-литровият вариант има и старт/стоп система, нещата отиват на още по-добра икономия. Цената на по-мощния Space Star варира от 20 990 до 23 990 лв. с ДДС, което е още един плюс за него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай