Google тества агресивни рекламни банери

Google тества агресивни рекламни банери | StandartNews.com

Маунтин Вю. Google е на път да наруши даденото преди осем години обещание, че „никога" няма да пусне рекламни банери на страницата на търсачката.

От сряда компанията провежда тестове в САЩ. При търсене американсите потребители наред с резултатите по темата виждат и големи рекламни банери на компании, под които допълнително има линкове към съответната фирма.

Говорител на Google обяснил пред американски технологични сайтове, че става въпрос за „малък тест", който е ограничен само до територията на САЩ.

Ако тестът обаче прерастне в практика, компанията ще наруши даденото преди осем години обещание, което направи тогавашният шеф и говорител на компанията Мариса Мейър.

„Няма да има рекламни банери на страницата на Google заедно резултатите от търсенето. Няма да има никакви ненормални, святкащи графични неща, които да прелитат по страницата или да изскачат от някъде. Никога", каза Мейър, която по-късно стана шеф на Yahoo.

Ако от сряда сте в САЩ обаче и решите да търсите определена самолетна компания, вместо като обикновен резултат на първо място ще излезе огромна снимка на авиокомпанията, която е активен линк, както и с директни линкове под нея за резервации, чекиране или клиентски услуги.

Досега рекламите в Google излизаха като текстове паралелно с резултатите от търсенето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай