Ръководни кадри във ВиК Хасково напуснаха масово

Ръководни кадри във ВиК Хасково напуснаха масово | StandartNews.com

Хасково. Ръководни кадри от ВиК-Хасково напуснаха масово дружеството с встъпването в длъжност на новия шеф Тодор Марков. Така на практика 12-те ръководители на основните административни звена, които си тръгнаха на цената на 6 заплати, които ще им бъдат изплатени накуп, саботираха работата на дружеството.

Сред напусналите са главната счетоводителка, заместничката й, началникът на район Хасково и колегата му, отговарящ за селските райони, началник Инкасо, както и началникът на транспорта.

Заповедите им са разписани на практика като съкращение, но от предишния управител на водното дружество инж. Атанас Бързев. Той беше сменен в края на миналата седмица. Като мотив за рокадата депутатът от ГЕРБ от Хаково Делян Добрев заяви несправяне с работата.

Оголените позиции във ВиК-Хасково ще бъдат обявени в местното Бюро по труда, обяви новият управител на дружеството. Притеснението му идва обаче от факта, че до края на март дружеството трябва да приключи финансовата година.

Рекапитулацията към този момент показва, че към доставчици ВиК-Хасково е длъжник със 110 000 лв. Към Байсенова дирекция задълженията са 1,3 млн. лева. От длъжници - фирми и обществени организации, дружеството има да прибира 580 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай