Порт Бургас договаря в Брюксел нови круизи

Порт Бургас договаря в Брюксел нови круизи | StandartNews.com

Изпълнителният директор на Пристанище Бургас Диян Димов ще участва в международна конференция за морския туризъм на 5 и 6 март в Брюксел. Престижният форум е организиран от Европейската комисия под наслов "Паневропейски диалог между круизни оператори, представители от пристанища и заинтересовани страни". Заедно с шефа на пристанището в работата на форума ще участва и ръководителят на звено „Маркетинг, СУК и евроинтеграция" Стойчо Димов. Форумът ще бъде открит от Кармену Вела, еврокомисар по „Околна среда, морско дело и рибарство", Елжбета Биенковска, еврокомисар по "Вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и малки и средни предприятия" и Гезине Майснер, член на Европарламента. В конференцията ще се проведат 4 дискусии, една от най-важните от които ще е посветена на предизвикателствата пред круизния туризъм в Средиземно и Черно Море.

"Предвид сложната ситуация в Украйна и Русия част от круизните оператори не се чувстват в безопасност да пътуват в Черно море, което ще доведе до спад в круизите. Целта на всяко морско пътуване е да се посетят повече пристанища на близко разстояние, а заради конфликта това е невъзможно. Затова за Бургас и в частност за пристанището е от изключителна важност да привлечем оператори, които извършват туристически пътувания в Средиземно море. Повечето от тях посещават Истанбул, а ние сме много близо до него. Надявам се да убедим круизните оператори, че Бургас и регионът са атрактивни за техните туристи" - каза изпълнителният директор Диян Димов.

На конференцията представителите на бургаското пристанище ще се срещнат с Пиерфранческо Ваго, изпълнителен директор на MSC Cruises и президент на световната организация на круизните оператори. Срещи са насрочени и със Сантяго Грасия Мила, председател на Европейската организация на морските пристанища (ESPO) и с Талеб Рифай, генерален секретар на Световната организация по туризъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай