Лукарски: Прагът по ЗДДС да бъде увеличен на 100 хиляди лева

Лукарски: Прагът по ЗДДС да бъде увеличен на 100 хиляди лева | StandartNews.com

Министерството на икономиката ще внесе искане прагът за регистрация по ЗДДС от 50 000 лева да бъде увеличен на 100 000 лева.Това съобщи на среща с бизнеса във Варна министър Божидар Лукарски. Той посочи, че такъв проект е внесен от депутата от Реформаторския блок Настимир Ананиев, според който прагът за регистрация да бъде вдигнат до максимално допустимия в ЕС -200 000 лева. По този начин би се осветлил българският бизнес, а и това ще е в подкрепа на малките и средни предприемачи, смята Лукарски.

Министърът на икономиката заедно с министъра на транспорта Ивайло Московски предлага разработване на стратегия за морската икономика .България се държи все едно не е на море, каза Лукарски. Той потвърди, че авиолиниите на Катар има интерес към летище Варна за транспортен хъб за полетите свързващи Близкия Изток и Европа. Това е свързано с намерения за инвестиции. Преговорите води министър Московски, а от страна на Катар са оглеждали Варна и морския аеропорт още при първото правителство на Бойко Борисов, припомни министърът на икономиката.

Министър Лукарски потвърди интереса от Катар Летище "Варна" да се ползва за хъб за полетите, свързващи Близкия Изток и Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай