Цв. Василев имал апетити към бизнеса на Манчев

Цв. Василев имал апетити  към бизнеса на Манчев | StandartNews.com

Предложих на Цветан Василев да му подаря бизнеса си. Казах му "Ти лично ще ръководиш фирмата в продължение на шест месеца и ако реализираш един лев печалба над нашата, ще ти подаря бизнеса си". Това каза Богомил Манчев, шеф на "Риск инженеринг" пред Би Ти Ви.

Манчев беше разследван от прокуратурата във връзка с обвинение за злоупотреби в консултантски договор. През ноември 2015 г. прокуратурата прекрати обвиненията за присвояване на 8,6 млн. лв. при надзора на строежа на АЕЦ "Белене" срещу Богомил Манчев и Събин Събинов. "Прокуратурата 2 години работиха, за да стигнат до този факт и прекратиха съдебното производство. Аз не ги виня, защото те си вършиха работата. Виня тези, които написаха сигнала - хора от енергетиката! Единият действал срещу мен е Цветан Василев", разказа енергийният бос.

"Василев има да ми отговаря на три въпроса. Защо само ТВ7 са знаели, че ще идват прокуратурата? Как същия ден имаше филм срещу мен в телевизията", каза Манчев.

Относно третия въпрос, той поясни, че предишния ден е казал на Цветан Василев, че му предстои среща с конкретно лице. "Когато на следващия ден са отишли в дома ми да ме търсят да ме арестуват, са казали, че трябва да съм там, защото имам среща с еди-кой-си. Никой не знаеше, жена ми не знаеше, но ДАНС знаеше, и казват - той трябва да е тук", допълни Манчев. Той бе категоричен, че банкерът Цветан Василев имал мерак да му вземе бизнеса. "Казах му: Няма нужда да ми взимате бизнеса, аз ще ви го дам, стига да знаете какво да правите", каза още Манчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай