18:55 ч.

30.09.14

2 мин.

2183

0

0

Избраха нов надзор на Банката за развитие

от Стандарт |

Избраха нов надзор на Банката за развитие
Снимка: Илияна Кирилова, архив

София. Димитър Димитров, Кирил Ананиев и Атанас Кацарчев са избрани за членове на Надзорния съвет на "Българска банка за развитие" АД на проведеното във вторник Общо събрание на акционерите. Дългогодишният опит в управлението на ББР и доказаните професионални качества на новите членове на надзора ще допринесат за по-бързото постигане на целите на банката, коментираха от Министерството на финансите. Членовете на новия НС заменят досегашните проф. Николай Неновски, Деница Кирова и Емил Караниколов. Министърът на финансите упражнява правата на държавата в капитала на ББР (с акционерен дял от 99,99%).


Кирил Ананиев е зам.-министър на финансите в служебния кабинет. В периода 1998-2009 г. е зам.-министър на финансите при три поредни правителства. Бил е и секретар по финансова политика в администрацията на президента и съветник към политическия кабинет на премиера. В периода 2006-2009 г. е член на НС на "Насърчителна банка" АД (сега "Българска банка за развитие" АД). Атанас Кацарчев е данъчен и финансов консултант, с дългогодишен управленски опит. Бил е зам.-министър на финансите, председател и член на управителни съвети на търговски дружества, в момента е съветник на министъра на финансите. В периода 2001-2006 г. е член, а през 2006-2009 г. и председател на Надзорния съвет на "Насърчителна банка" АД. Димитър Димитров е с доказан професионален и управленски опит в банковия сектор. Бил е изпълнителен директор на ОББ, зам.-министър на икономическото развитие, подуправител на БНБ, изпълнителен директор на БКК и др. От 2001 до 2011 г. е член на УС на "Насърчителна банка" АД.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент