В четвъртък се събира Областната епизоотична комисия в Добрич

В четвъртък се събира Областната епизоотична комисия в Добрич | StandartNews.com

Добрич. Заради регистрирания случай на птичи грип в Бургас в четвъртък ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия в Добрич. Това съобщи за "Стандарт" директорът на регионалната дирекция на Българската агенция за безопасност на храните д-р Розалина Брайкова.

"В момента при нас няма регистрирани случаи на мъртви птици и подадени сигнали. Въпреки това ще се проведе заседание, на което ще се обсъди актуалната обстановка в областта и на база на ситуацията ще се набележат мерки. Във всяка община ще се дадат препоръки за действие предвид спецификата", каза още д-р Брайкова.

На този етап и острите респираторни заболявания протичат сравнително спокойно, като няма изобилие на случаи с усложнения, каза директорът на Многопрофилната болница в Добрич д-р Николов. През миналата седмица в здравното заведение са били приети 39 души с пневмонии след усложнения от остри респираторни заболявания. Д-р Николов обаче коментира, че случаите не са тежки и няма приети пациенти в Отделението по реанимация, както бе през миналата година. В Спешно отделение през миналата седмица са прегледани 106 деца, от които 16 са приети в Детско отделение. През спешното са преминали и 42 възрастни, хоспитализирани са петима. Останалите болни от пневмония са насочени към болницата от личните лекари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай