МЗ: Няма забавяне с документите на болни деца

МЗ: Няма забавяне с документите на болни деца | StandartNews.com

Няма забавяне в придвижването на документите на деца, нуждаещи се от лечение в чужбина. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Днес министърът на здравеопазването Петър Москов е подписал формуляр S2. С него държавата поема финансирането на лечението в чужбина на пациент до 18 г., което не се заплаща от НЗОК.

Още 4 формуляра S2 за лечение в чужбина на деца със заболявания, които се финансират от НЗОК, но не могат да се извършат в България, са били подписани днес от управителя на НЗОК Глинка Комитов. И петте заявления са подадени вчера, уточниха от здравното министерство.

Други 4 формуляра S2 за лечение на деца в чужбина, постъпили от Фонда за лечение на деца на 27 април, са подисани на 28 април.

Създадена е необходимата организация за бързо обработване на заявления за лечение на деца в чужбина, нуждаещи се от подписа на министъра на здравеопазването или управителя на НЗОК за формуляр S2. Според нормативните актове, съобразени с директивите на ЕС, такъв документ (S2) се подписва от управителя на НЗОК и от министъра на здравеопазването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай