Ташева: Бежанците са заплаха за България

Йовчев е длъжен да направи разбивка на това колко ще струват бежанците на страната, смята Ташева

Ташева: Бежанците са заплаха за България | StandartNews.com

София. "Бежанците са заплаха за България, обяви пред Нова телевизия депутатът от Атака Магдалена Ташева.

„Не съм обяснявала, че сирийските бежанци са главорези, а го показах. При наличието на хуманитарна криза, България все пак пусна още 5000 бегълци. Според последните данни на ден влизат 200 нови човека в държавата. Турските служби прехвърлят бежанците. Те не идват от сирийските територии – това е лъжа. Това са близките на Сирийската свободна армия, които са били в лагерите в Турция", категорична бе тя.

„Саудитска арабия и Катар предизвикаха бежанската вълна, а на тяхна територия не са изградени лагери. Те имат пълна езикова, религиозна и културна съвместимост, и все пак не са приемали бежанци. Не разбирам защо в този случай България трябва да го прави. Действията на страната са продиктувани от интересите на Турция и САЩ, а българите не смеят да надигнат глава срещу тях, обясни депутатът от Атака.

"Цветлин Йовчев е длъжен да направи разбивка на това колко ще струват бежанците на страната", смята Ташева.

Изказванията на Магдалена Ташева в последните дни доведоха до сериозна реакция и от страна на Българския хелзинкски комитет, който подаде жалба с обвинение в сеене на омраза и дискриминация. Тя обаче отрече да е получавала подобно съобщение. Според нея обвинението е абсурдно, защото не може да се дефинира понятието „омраза", тъй като то е чувство. „В момента се извършва държавна измяна. Това е престъпление спрямо интересите на българския народ", добави депутатът.

Според нея политиката на Орешарски по отношение на сирийската криза следва дословно тази на Борисов. „Атака" следва единствено интересите на България и гражданите. Не можем да позволим 10 милиона на месец да отиват за осигуряване на комфорта на бежанци, които са влезли незаконно в страната".

Ташева сподели и истината за случилото се при посещението на партията в Брюксел. „Крайно време е в ГЕРБ да разберат, че светът не съществува заради Бойко Борисов. Негова е тезата, че „Атака" са отишли в Брюксел, защото е внесен вот на недоверие. Това не е така, ние бяхме решили това няколко седмици по-рано. След скандала се свързахме с ресторанта, и се оказа, че човекът, който се е представил пред медиите за управител на заведението, всъщност не работи там. Твърденията, че не сме си платили сметката, са лъжа", завърши представителят на "Атака".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай