Радев: Бежанците у нас трябва да се сведат до минимум

Радев: Бежанците у нас трябва да се сведат до минимум | StandartNews.com

„Трябва решителна промяна и тя трябва да се случи на тези избори. Алтернативата на управляващите сме ние, няма друга." Това заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев в залата на общината в Тервел, където се срещна с членове на левицата и граждани. Той бе категоричен, че заедно с вицепрезидента ще водят проактивна политикa в областта на сигурността.

„Нужна е промяна в политикaта по отношение на бежанците. Трябва тяхното присъствие тук да се ограничи до минимум. Нужно е центровете да бъдат изведени извън градовете", посочи той и попита имa ли горна граница за прием на бежанците. Той добави, че е нужна по-мотивирана армия и полиция, особено в сегашната геополитическа обстановка, съобщиха от пресцентъра на БСП.

В Тервел ген. Радев бе посрещнат в кметството на града от кмета Живко Георгиев. Градоначалникът спечелил пет пъти кметското място на избори му пожела успех в предстоящата президентска кампания. Живко Георгиев го увери, че рецептата му за успех е близостта с хората и изпълняването на поетите ангажименти към тях.

По време на срещите участваха и членовете на ИБ на БСП Красимир Янков и Деница Златева, народният представител от левицата Светла Бъчварова.

„Управляващите демонстрират неуважение към българския народ с неиздигането на своята кандидатура за президент. Така те лишават от възможността да види сблъсък на идеи, на личности, което води до разочарование и липса на интерес сред хората от президентските избори." Това заяви ген. Румен Радев в град Добрич, където проведе среща и с кмета на община Добрич Тошко Петков, общински и областен председател на БСП Мая Димитрова, членове и симпатизанти на левицата.

По-късно той се срещна и с жители на града, минавайки по главната улица, които му пожелаваха успех, изразяваха своето разочарование от управляващи и заявяваха своята подкрепа за него и кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай