08:20 ч.

08.07.15

1 мин.

3136

0

0

Приемат правилата за избор на трима подуправители на БНБ

от Ваня Христова |

Приемат правилата за избор на трима подуправители на БНБ
Снимка: Илияна Кирилова, архив

Правилата за избор на трима подуправители на БНБ, както и на омбудсман се очаква да бъдат приети от депутатите днес. Предвижда се и окончателното гласуване на законопроект, който улеснява провеждането на референдум заедно с местни, парламентарни или президентски избори.


Вносителите на промените в закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление са внесени от ГЕРБ. Ако бъдат приети днес, допитванията ще се провеждат на една дата с избори винаги, когато има предстоящ вот в рамките на една календарна година от решението за провеждане на референдум. Промените предвиждат още в референдумите да могат да участват и българите от чужбина.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент