По бижутата ще ги познаете

По бижутата ще ги познаете | StandartNews.com

Мая Манолова залага и на стилни обувки, Ферихан Ахмедова съчетава костюм с нежно колие

Дамите в 43-ия парламент са по-малко от обичайното. Но затова пък повечето от тях са доказали, че на крехките токчета носят с лекота отговорност и правомощия. Нежните имена във властта са винаги в строги костюми. Но и с елегантни, женствени аксесоари.

Председателят на 43-ото народно събрание Цецка Цачева винаги е в делови стил. Дамата повтаря мандата си на шеф на депутатите и както в 41-вия парламент отново ще демонстрира класа в костюмите. Често носи брошки. Но любимото й бижу е колието с перла.

Другата дама в ръководството на парламента е от АБВ - Росица Янакиева също залага на делови костюми.


Цвета Караянчева от ГЕРБ никога не се разделя с халката си. За 20-ата годишнина от сватбата съпругът й Илия поднася още едно бижу - пръстен. И него Цвета слага на пръста си с венчалното злато. Наскоро депутатката почерпи за първо внуче - с малката Теодора я зарадва дъщеря й Калина.

Десислава Атанасова и Десислава Танева от ГЕРБ могат да бъдат видени и в цветни костюми. Но в първите дни на новото Народно събрание и двете са в класическото черно. Фините силуети подчертават с нежни, малки бижута - злато или перли.

Регионалният министър от кабинета "Борисов" Лиляна Павлова често е в черно и бяло. Когато протоколът позволява, Павлова предпочита да е с елегантен панталон. Косата й винаги е подредена, а обувките и чантата - строго комбинирани.

Соцдепутатката Мая Манолова е известна с перфектния си външен вид. Червената фурия винаги е на токчета, с елегантни костюми и почти без бижута. Изключение прави само тънко седефено кръстче - дар от Рилския манастир, с което Манолова не се разделя. Понякога го прикрива с ефирни шалчета от естествена коприна.

Кралица на елегантните аксесоари е острието на патриотите Поли Карастоянова

Елегантната дама признава, че слабост са й шалчетата. И избора им минава през емоцията на деня. Карастоянова спазва до педантичност правилата и в парламента не влиза с цветни костюми. А аксесоарите й също са делови.



В ДПС имат своята нова желязна лейди в лицето на Ферихан Ахмедова. Тя е единствената дама в ръководството на парламентарната група на партията. Нежната Ферихан е с три солидни дипломи, магистър е по икономика и национална сигурност. От няколко години е шеф на ДПС-Русе. Като зам.-председател на ПГ на ДПС в 43-ото народно събрание Ахмедова спазва стриктно протокола и може да бъде видяна в сиво-черни костюми. А деловия стил разчупва с фино колие. Лидерът на ДБГ Меглена Кунева прекрасно знае кога да е в ежедневен тоалет и кога - в изискан костюм. Всичко й стои добре, но Кунева не злоупотребява с външния си вид, напротив.

Първият ни еврокомисар има десетки брошки и е на "ти" с дипломацията "Олбрайт"

Както е известно, прочутите брошки на държавния секретар на САЩ при президента Клинтън Мадлин Олбрайт респектират първите мъже от цял свят.

Д-р Красимира Ковачка е единствената дама в ПГ на БДЦ. Тя е част от националното ръководство на партия ЛИДЕР, а като здравен шеф е свикнала с официалните костюми. Но винаги е елегантна. Д-р Ковачка държи на сантименталните бижута и колието й е подарък от дъщеря й - също известен лекар. Когато Ковачка-младша завършва преди десетина години с отличието "Златен Хипократ", подарява на майка си финия камък. Избраничката от БДЦ е с него и в парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай