Петров: Ще осигурим 1 млн. работни места

Петров: Ще осигурим 1 млн. работни места | StandartNews.com

София. „Дори да звучи прекалено амбициозно, обещанието ни да осигурим 1 милион работни места за два мандата не е лъжа". Това заяви зам.-председателят на „България без цензура" Росен Петров в студиото на "Събуди се".

Той коментира предстоящите избори през октомври и нагласите на партиите за вота. „Това не са предизборни обещания. Знам, че хората трудно ще ни повярват, особено след 25 години лъжи", продължи той.

ББЦ смята да осигури работни места в секторите земеделие, туризъм, лека и хранителна промишленост, високи технологии, стана ясно от думите на Петров.

Бизнесът трябва да бъда оставен на спокойствие, за да се развива и така да има повече работни места, смята бившият тв водещ. „Отварянето на магазин е по-сложно отколкото отварянето на военна база в Америка", каза зам.-председателят на „България без цензура". И изтъкна, че ще се опита да спре административния рекет върху бизнеса.

„Ние бяхме обещали три неща. Първо, че правителството на Пламен Орешарски ще си отиде след евроизборите и то си отиде. Второ, че закон за чисти ръце. Поправката за това миньорите да се пенсионират на 45 години е внесен, както и законопроекта за задължителното гласуване, който също е внесен", каза още Петров по повод плановете на ББЦ, ако дойде на власт.

Петров коментира и закон за чисти - всички ще бъдат подложени на тази операция. "Трябва да се реже не живо месо от народа, а живо месо от олигарсите и партиите", добави той.

За казуса с КТБ Петров заяви, че реакцията на БНБ е била неадекватна. „За три дни те изнесоха три различни версии", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай