Илияна Йотова защити Пламен Узунов

Илияна Йотова защити Пламен Узунов | StandartNews.com

Случаят с Павел Тенев е подражание на нацисткия поздрав, другият с Пламен Узунов е карикатура и осмиване. Това каза вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова по Би Ти Ви.

Според нея президентът Румен Радев не трябва да освобождава съветника си Пламен Узунов. Тя посочи, че е имала разговор с Узунов. „Става дума за карнавал. Става дума за маскарад и на всички онези, които се опитаха от това да извлекат политически дивиденти по този начин, косвено да ударят по нашата институция и лично по авторитета на г-н Радев, бих им предложила да прочетат едно прекрасно есе на Дмитрий Иванов, публикувано тези дни във вестник „Сега". Мисля, че то отговаря на много от въпросите, които ще ми зададете по този повод", каза Йотова.

На въпрос защо заместник-министър Павел Тенев е трябвало да бъде освободен, а Пламен Узунов – не, Йотова отговори: „В единият случай е подражанието на нацисткия поздрав, в другия случай е карикатурата и осмиването на един образ, за съжаление аз лично не бих произнесла името му", каза вицепрезидентът.

Попитана какви са отношенията между „Дондуков" 1 и 2, тя коментира, че няма още сериозно впечатление от работата на това правителство като екип. „Имам обаче много преки впечатление с отделни министри, с които аз работя", каза Йотова. Вицепрезидентът посочи, че работи с министъра на правосъдието Цецка Цачева по българското гражданство и по различни други теми, свързани с помилването и се радват на изключително добър диалог. „Много ми се иска на мен, мисля, че до голяма степен това важи и за президента на страната да наложим един друг тон в политическото пространство, на взаимно разбирателство, консенсусни решения и толеранс, когато става въпрос за решения, които са от националния интерес на страната."

Във връзка с отношенията си с президента Румен Радев, Илияна Йотова коментира: „Ние сме екип. Работим добре, много добре. При това вижте, става дума за двама човека ,които преди кампанията не знаехме един за друг. Нямаме общо политическо минало. Смятам, че до голяма степен вече попълнихме и собствената си администрация. Предстоят разбира се, още малко промени", каза вицепрезидентът. Според нея президентът Радев никога не е бил зависим от „Позитано" 20, за да има нужда да се еманципира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай