Майката на пребитото до смърт дете също била малтретирана

Майката на пребитото до смърт дете също била малтретирана | StandartNews.com

Септември. Майката на пребитата до смърт в Русе Пламена също е била малтретирана физически и психически от бившия си съпруг. Това призна самата тя пред Нова тв. Жената се е жалвала за проблемите с бившия й мъж на различни институции, но никой не й обърнал внимание.

Жената е сключила брак с по-големия от нея с 13 години Пламен през 2006 година. Била на 19 години, родила му две деца, но той постоянно я биел и се развели.

Деница (майката) била принудена да остави децата си при Пламен през 2011 година. При развода Русенският съд дава родителските права върху двете деца на бившия й съпруг. Загубила ги затова, че няма доходи и апартамент, където да живее.

Майката на починалото момиченце признава, че бракът й с побойника е грешка. Пред Нова тв обясни, че на няколко пъти е подавала жалби в полицията за побоите над нея, но от там й обяснили, че това са домашни проблеми, в които не може да се намесва МВР. Има и документ за лекарски преглед, който доказва, че е развила депресия.

Майката на Пламена и Десислава вече живее в Септември.Тя обяснява, че още се страхува от Пламен и не пожела да покаже лицето си заради новото си семейство. Малкото й дете вече е настанено в дом за деца, лишени от родителски грижи. Въпреки че има дом, не може да вземе по-малкото си дете, защото нямала финансова възможност и се надява нейните родители да поемат грижите над детето.

26-годишната Деница не е виждала покойната Пламена от близо една година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай