Казанлък посрещна със знамена "Нощните вълци"

Казанлък посрещна със знамена "Нощните вълци" | StandartNews.com

Съветниците от Реформаторския блок в София поискаха забрана на шествието на руските рокери

Десетки жители на Казанлък и околните селища посрешнаха с развети в ръце руски и български знамена 30-те рокери от московския мотоклуб „Ношни вълци" в близост до храм-паметника „Рождество Христово" в град Шипка. Това съобщи kmeta.bg.

Сред посрешачите имаше и много възрастни и много млади мъже и жени, които твърдяха че са дошли на мястото водени уединствено от любовта си към Русия, като страна-освободител на България.

Групата на нощните вълци закъсня за поклонението си в храма заради инцидент по пътя, при който един от мотоциклетите спукал гума и водачът му само по-чудо се спасил от сблъсък с преминаващ в този момент ТИР.

След като разбра за случилото се игуменът на шипченския манастир Онисифор отслужи специален молебен за здраве и безавариен път на групата, след което на руски език поздрави дошлите мъже с кожени дрехи.

„Изминаваме тези близо 12 000 км през няколко държави, за да съберем листенцата от дървото на славянското братство. Идваме с мир и вярваме, че всеки един проблем може да намери разрешение чрез диалога.

В лъча на мотопохода „Славянски марш 2016", който преминава през България на път за град Нитра има словак, наш приятел и колега. С нас е и молдованката Габриела, която е нещо като талисман на групата ни. Ние сме руснаци, но и славяни, надяваме се да говорим общ език с хората, които ще срещнем по пътя си до Словакия.

Не сме политици, но смятаме, че културният обмен също е политика", заяви Андрей Бобровски след като запали свещичка пред иконата на Божията майка в храма и се поклони пред саркофазите с тленните останки на загиналите при отбраната на Шипченския проход руски воини.

35-годишният строителен предприемач изрази съжаление за скандала край Бургас, където група украински граждани пробвала да влезе в ръкопашна схватка с охраната, докато рокерите засаждали дръвче.

Междувременно Общинските съветници от групата на Реформаторския блок в столицата входираха в общината писмо до кмета Йорданка Фандъкова. В него те настояват да се забранят мероприятията на територията на столицата на т.нар „Нощни вълци", известни като мотористите на Путин.

Писмото, подписано от председателя на групата на съветниците на РБ в СОС, Борислав Бориславов. И в него се казва: "Във връзка с оповестено по медиите мероприятие от група руски граждани, представящи себе си като „НОЩНИТЕ ВЪЛЦИ НА ПУТИН" от името на ПГ на „Реформаторски блок - София" Ви предлагаме да приложите чл. 12, ал.2,т.2 от ЗСММ.

Убедени сме, че възникналото напрежение и конфликти с гражданите на гр. Бургас тази сутрин (ПОВЕЧЕ ТУК) са достатъчно основание за нашите притеснения, че провеждането на подобно шествие (манифестация) в София може да доведе до много по-сериозно напрежение на територията на Столична община.

Сигурността и спокойствието на столичани са един от основните ни ангажименти и считаме, че подобни демонстрации на панславянски и имперски комплекси са провокация към гражданите на европейска столица, каквато е София в началото на ХХІ век".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай