Карина Караиванова оглави КФН

Карина Караиванова оглави КФН | StandartNews.com

Парламентът избра Карина Караиванова за председател на КФН. В подкрепа на кандидатурата й за поста гласуваха 139 народни представители, „против" – 24,  „въздържал се" - 11. Номинацията на Карина Караиванова бе внесена от ПГ на ГЕРБ на 20 юли. Минути след гласуването Караиванова положи клетва пред законотворците, с което официално встъпи в длъжност. 

Карина Караиванова е родена на 12 юли 1975 г. Завършила е икономиката в СУ „Св. Климент Охридски". Магистър е по финанси и банково дело, СУ "Св. Климент Охридски". Получила е допълнителна квалификация в различни образователни институции в Ирландия, Холандия, Япония и България. От февруари 2003 г. е в дирекция „Национален фонд" на Министерството на финансите като последователно заема позициите експерт, началник на отдел и директор. От началото на 2011 е директор на дирекция „Национален фонд". В периода декември 2012 - февруари 2013 г. е заместник-министър. Карина Караиванова е работила като счетоводител по "Проект за развитие на районите с минна и стоманодобивна промишленост" на програма ФАР към Министерство на труда и социалната политика и финансов аналитик в "Напредък Холдинг" АД.

В периода август 2003 г. - август 2010 г. заема длъжността началник на отдел в дирекция „Национален фонд" в МФ и подпомага изпълнението на функциите на дирекцията като Компетентен орган по програма САПАРД и подпомага изпълнението функциите на дирекцията на Сертифициращ орган за Оперативните програми, съфинансирани от Европейски фонд за регионално развитие, с изключение на тези, съфинансирани и от Кохезионния фонд, пише Фокус.

Координира и участва в подготовката на дирекция „Национален фонд" за управление на Структурните и Кохезионния фондове на ЕС, координира процеса на подготовка за преминаване към Разширена децентрализация по програмите ФАР и ИСПА и координира изпълнението функциите на дирекцията като компетентен орган по програма САПАРД.

"Стандарт" припомня, че вчера левицата изпрати сигнали до две международни организации, алармирайки за незаконосъобразни действия при провеждане на процедура за избор на педседател на КФН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай