09:50 ч.

18.12.13

2 мин.

2837

9

0

Камерън иска още ограничения за българите в UK

от Калина Александрова |

Камерън иска още ограничения за българите в UK
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лондон. Британският премиер Дейвид Камерън смята да въведе ограничителни мерки за незабавно получаване на социални помощи от румънски и български работници, намиращи се на територията на Великобритания. Това е в резултат на обществените страхове от наплив на мигранти от бедните страни на ЕС, предава Ройтерс.


Камерън ще измести за 1 януари обявена по-рано мярка, принуждаваща мигрантите от ЕС да чакат три месеца, преди да могат да кандидатстват за социални помощи.


Високопоставен правителствен източник посочва пред Ройтерс, че Камерън отначало предвиждал мярката да влезе в сила към средата на идната година, но решил да ускори процеса.


"Ускоряването на старта на тези нови ограничения ще направи Обединеното кралство по-непривлекателно място за мигранти от ЕС, които искат да дойдат тук и да живеят за сметка на държавата. Искам да изпратя ясно послание, че макар и Великобритания да е доста отворена за бизнес, ние няма да приемаме хора, които не искат да дадат своя принос за страната", посочва Камерън.


Камерън разкри плановете си за ограничаване на достъпа за социални помощи на мигрантите от ЕС във Великобритания миналия месец, заявявайки, че иска да се ограничи възможността мигрантите от по-бедните членки на ЕС да се преместят в по-богатите такива.


Той обясни, че е необходимо спешно да се засили контролът над агенциите, които наемат работници само от чужбина, за да може да се гарантира, че тези хора ще бъдат обучени за качествени служители.


Във вторник външният министър Кристиан Вигенин коментира, че българите и румънците в никакъв случай не са проблем за Великобритания.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Sunaeon · 20:32 · 22.12.2013
Човека просто измества вниманието от основния проблем, а именно - не може да се оправи с емигрантите, но не българи, а мюсюлмани, които скоро ще станат 1/5 от населението на страната.....и неговата не лесна - да избиваш комплекси върху неправилната страна!
Потребител · 07:03 · 19.12.2013
Показателна е снимката и логото - борба с деменцията!
Потребител · 11:07 · 18.12.2013
ИНТЕРЕСНО , В КРАЯ НА ДРУГИЯТ МЕСЕЦ ЗА КАКВО ЩЕ ПЛАЧАТ БРИТАНЦИТЕ ???
Баба Цона · 11:00 · 18.12.2013
Камеръне, Господ да те убий, чумата да те тръшне, куче бясно!
БРАННИК · 10:49 · 18.12.2013
Фая пон дем
Потребител · 10:24 · 18.12.2013
Злонамерени колонизатори!
Потребител · 10:06 · 18.12.2013
Нащите управници ни направиха роби на Европа и света.Много пъти си задавам въпроса, защо въпреки това ходим да гласуваме за тях!Ние сме будали.За да живееят те добре ни агитират да си пуснем гласа за тях.ТЪПАНАРИ.
Потребител · 12:24 · 18.12.2013
@Потребител Тъпанарите сме ние защото гласуваме ходим да им викаме ура вземат ни парите за суб докога ще търпим не се знаесидии с които си живеят охолно
Потребител · 10:01 · 18.12.2013
Тази загуба на пространство наистина няма идея от какво бягат напускащите България от 24 години. И колко би ги стреснала подобна мярка.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент