Дионисий: Притеснявам се само дали ще съм в ада

Дионисий: Притеснявам се само дали ще съм в ада | StandartNews.com

Притеснявам се само от това дали ще съм в ада. С тези думи отговори архимандрит Дионисий, предстоятел на храма „Св. Александър Невски", на въпроса притеснява ли се от заседанието на 18 май на Светия синод, на което ще се обсъждат жалбите срещу него.

Дионисий стана център на няколко скандала, като първо се опита да предложи входна такса от 5 лева за туристи, посещаващи "Св. Александър Невски", а после се оказа и че стои зад зарята на Великден, която възмути и духовници, и миряни. 

Вчера предстоятелят на храма реши да наруши мълчанието вчера и да отговори на критиките за зарята на Великден. Той направи това в изявление в храма „Св. Александър Невски" - изборът на църквата като място за брифинг също бе критикуван в обществото. Пресконференцията на Дионисий обаче почти завърши с бой. 

Пререканията на висок глас в храма архимандрит Дионсий определи днес пред bTV като „евтин журналистически номер". Обвиненията за финансови злоупотреби Дионисий нарече „дребнотемие на махленско ниво в църквата".

А  за обвинението за кражба на дарение от представителят на Тайван в Гърция Пол Чанг 3500 евро архимандритът отчете, че по-голяма част от сумата – 2500 евро, са дарени на Първо помощно училище. "Има дарение и за лечение на дете в Испания, заделени са пари за козунаци за Великден и в касата на храма са останали 1680 лв.", обясни той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай