12:48 ч.

30.09.15

1 мин.

1151

1

0

Окончателно: До 150 лв. глоба за деца, които не ходят на училище

от Калина Александрова |

Окончателно: До 150 лв. глоба за деца, които не ходят на училище
Снимка: Стоян Йотов, архив

Окончатлено депутатите гласуваха глоба в размер от 50 до 150 лв. за родители, които не записват децата си в детска градина или училище. В промените, минали второ четене  от Законопроекта за предучилищното и училищното образование, става ясно, че ще има и същата глоба и за родители, които не осигурят присъствието на децата си в детска градина или училище.


От 5000 до 10 000 лв. ще е глобата за лица, които без регистрация организират и провеждат дейности по отглеждане, възпитание и обучение на деца от тригодишна възраст до постъпването им в първи клас с цел издаване на документ за завършена предучилищна подготовка.


Автор или издател на познавателна книжка, учебник или учебен комплект, който разпространява произведението в отклонение от одобрения проект, ще се наказва с глоба, съответно с имуществена санкция в размер от 1000 до 5000 лв. Със същия размер ще се глобява автор или издател, който разпространява произведение, въвеждащо в заблуждение, че е одобрено от министъра на образованието и науката като познавателна книжка, учебник или учебен комплект.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 03:27 · 03.10.2015
Реформи, а? :-) Монополизъм за чудо и приказ..
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент